Про крихкість життя нагадуватиме арт-інсталяція у Краматорську (аудіо)

Про крихкість життя нагадуватиме арт-інсталяція у Краматорську (аудіо)

"Скільки людей ще має загинути?"  - арт-інсталяцію під такою назвою відкрили 10 лютого у Краматорську на Донеччині.

Цим Меморіалом громадські організації вшанували пам’ять загиблих під час обстрілів міста російсько-окупаційними військами 10 лютого 2015 року. Автор ідеї та організатор виготовлення Меморіалу - керівник комунікаційної агенції з Києва Олександр Микитенко в інтерв’ю Українському радіо розповів про роботу над меморіальним об’єктом:

"Ми розробили ідею, і, власне, займалися реалізацією створення арт-інсталяції монументу, приуроченого до цієї трагічної дати. І ми відкрили меморіал. Прості люди, звичайні жителі підходили і все нам розповідали - де вони були, що вони робили, за яких обставин їх зненацька застиг обстріл. Ми символічно обрали місце, куди влучив один із снарядів реактивної системи залпового вогню "Смерч".

Наш меморіал виконаний у формі прозорого скляного кубу, який символізує безпечність і, на жаль, крихкість мирного життя, в яке стрімко увірвалася війна. Ми символічно у цей скляний куб розмістили макет снаряду. Це абсолютно волонтерський проект, на нього не було витрачено жодної копійки бюджетних коштів, його фінансували частково ми, нам допомагали наші партнерські громадські організації".


Прослухати:



Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!