США вводитимуть нові санкції, поки РФ не залишить Україну

США вводитимуть нові санкції, поки РФ не залишить Україну

США вводитимуть нові санкції проти РФ поки вона не виведе свої військові сили з окупованого Донбасу і не відновить територіальну цілісність і суверенітет України.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив посол України в США Валерій Чалий.

"Ми вітаємо "кремлівську доповідь" - консолідований крок і законодавчої гілки влади - Конгресу, і виконавчої влади - адміністрації президента США Дональда Трампа з імплементації санкцій. У роз’ясненні міністерства фінансів і Державного департаменту США чітко зазначено, що закон про протидію супротивникам США через санкції, а там є Росія, ухвалений саме через російську агресію проти України та анексію Криму, тому, очевидно, що будуть подальші кроки", - заявив він.

На думку посла, подальші конкретні санкції примінять по відношенню осіб як зі згаданого списку, так і з додаткових. Зміна підходу буде тільки тоді, коли Росія виведе війська з української території, поверне полонених і затриманих, закриє кордон з допомогою міжнародної місії - тобто, "відбудеться повернення до ситуації, коли суверенітет і територіальна цілісність України буде відновлена. Інакше - не тільки санкції, весь комплекс заходів буде чинити тиск на Росію".