Телеканал Euronews виправив сюжет про окупований Крим

Телеканал Euronews виправив сюжет про окупований Крим

Європейський цілодобовий інформаційний телеканал Euronews виправив свій сюжет про військові навчання для дітей в окупованому Криму без згадки про анексію півострова Росією.

Про це свідчать оновлення на сайті телеканалу, повідомляє Тиждень.

Зазначається, що "сюжет оновлено 24 січня 2018 року, включаючи деталі про російську анексію Криму".

Нагадаємо, 23 січня європейський цілодобовий інформаційний телеканал Euronews оприлюднив сюжет про військові навчання для дітей в окупованому Криму без згадати про анексію півострова РФ. У сюжеті Euronews ідеться про навчання, організовані 68-м інженерним полком російської армії для школярів Криму віком до 12 років. Військові навчають дітей встановлювати і знешкоджувати наземні міни, розповідають про саморобні вибухові пристрої, пояси смертників та замасковані бомби. Підполковник армії Росії Євген Мусієнко пояснює, що школярів також заохочують у майбутньому вступати в інженерні війська. У сюжеті наводяться коментарі школярів з Євпаторії, які схвально відгукуються про навчання.

Текст сюжету доповнили реченням: "Крим, який розглядається геополітичним оплотом Москви, був анексований в України у 2014 році – це призвело до введення санкцій Євросоюзу і США проти Росії за цей "нелегальний" крок".

Euronews - європейський цілодобовий інформаційний телеканал. У лютому 2015 року єгипетський мільярдер Нагіб Савіріс придбав контрольний пакет акцій - 53% у "Euronews" після візиту Володимира Путіна. Згодом ця угода викликала низку питань щодо майбутньої незалежності Euronews.