Одеські компанії вкрали на ремонті доріг 100 мільйонів

Одеські компанії вкрали на ремонті доріг 100 мільйонів

Співробітники Служби безпеки України встановили, що низка компаній з Одеси незаконно привласнили за 2 роки понад 100 мільйонів гривень при виконанні підрядів на будівництво та ремонт автодоріг.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Група компаній з Одеси впродовж декількох років отримувала замовлення на будівництво і ремонт автодоріг в різних регіонах України. Ділки застосовували схеми по ухиленню від сплати податків, завищенню вартості проведених робіт і використаних матеріалів. У судовому порядку вже доведено ухилення підприємцями від сплати податків у сумі 5 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували, що під час державних закупівель власники і топ-менеджмент компаній йшли на змову з організаторами для отримання контрактів. Згідно з висновком експертів, неякісне виконання підрядниками дорожніх робіт вплинуло на безпеку транспортної інфраструктури і призвело до багатомільйонних збитків бюджетів різних рівнів.

Антимонопольний комітет застосував щодо групи компаній штрафні санкції в понад 37 мільйонів гривень і заборонив брати участь у державних закупівлях терміном на 3 роки. Матеріали кримінального провадження знаходяться на розгляді суду, поінформували в СБУ.