Прем’єр підбив підсумки роботи Кабміну в році, що минає (аудіо)

Прем’єр підбив підсумки роботи Кабміну в році, що минає (аудіо)

Підстав для послаблення курсу гривні немає, у січні ситуація на валютному ринку стабілізується, - стверджує прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Про це він сказав сьогодні, підбиваючи підсумки роботи Кабміну в році, що минає. Говорив прем’єр і про те, що він вважає досягненнями уряду, і про плани.

Як оцінюють їх експерти, - дізнавалася Тетяна Власенко:

"Торік Володимир Гройсман прийшов на посаду прем’єр-міністра зі словами: "Я вам покажу, як керувати державою". Тепер – оцінює результати роботи уряду за рік. Серед головних досягнень називає стабілізацію економіки і проведення реформ.

Досягнення є, вважає експерт реанімаційного пакету реформ Гліб Вишлінський. Водночас, каже, чимало обіцянок уряд за рік не зміг утілити у життя.

Зокрема, реформа суспільного мовлення, обіцяна урядом, може бути загальмована через брак коштів. Попри застереження міжнародної спільноти, посадовці у затвердженому бюджеті на 2018-тий рік не додали майже половину суми, гарантовану законодавством. А це неможливість створювати цікавий, якісний контент і загроза для незалежності мовника від влади, вважає секретар наглядової ради суспільного мовлення Вадим Міський. Володимир Гройсман вкотре обіцяє виправити ситуацію.

На прес-конференції очільник уряд більше говорив не про підсумки роботи, а про плани на рік майбутній. Передовсім, Кабмін працюватиме над зростанням економіки, - каже Володимир Гройсман. І тут акцент на аграрному секторі, гірничо-металургійному комплексі і модернізації інфраструктури, стверджує прем’єр".

Тетяна Власенко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!