На Різдво Українське радіо транслюватиме Літургійні Богослужіння з Ватикану

На Різдво Українське радіо транслюватиме Літургійні Богослужіння з Ватикану

До різдвяних свят Перший та Третій канал Українського радіо спільно з телекомпанією «Mondovisions» та Телевізійним Центром Ватикану транслюватиме нічну Різдвяну Літургію під проводом Святішого Отця Франциска в Базиліці святого Петра та різдвяне привітання і Апостольське благословення для Риму і цілого світу "Urbi et Orbi" Святішого Отця Франциска з площі св. Петра в Римі.

«25-го грудня – на Різдво західного обряду – Україна має офіційний вихідний. Для нас важливо знаходити об’єднавчі фактори для суспільства. Транслювання Літургійного Богослужіння з року в рік очікують мільйони українців. Ми, звісно, реагуємо на такі запити. Тепер наші громадяни зможуть у прямому ефірі почути служіння з Ватикану», - зазначив генпродюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.

У неділю, 24 грудня, з 22.25 по 00.30 за київським часом слухачі Українського радіо матимуть змогу почути нічну Різдвяну Літургію, яка розпочнеться під проводом Святійшого Отця Франциска в Базиліці святого Петра.

У понеділок, 25 грудня, з 12.55 по 13.45 за київським часм звучатиме різдвяне привітання і Апостольське благословення для Риму і всього світу «Urbi et Orbi» Святішого Отця Франциска з площі святого Петра в Римі.

Католицький Медіа-Центр Римсько-Католицької Церкви для слухачів Українського радіо забезпечить переклад Літургії з італійської на українську мову.

Слухайте 24 і 25 грудня на Українському радіо Літургійні Богослужіння з Ватикану за участю Святішого Отця Франциска!

Довідка: "Українське радіо" - радіоплатформа суспільного мовника України Національної суспільної телерадіокомпанії. Радіо мовить з 1924 року і є одним із найстарших радіомовників світу. "Українське радіо" мовить на трьох каналах: Першому – розмовному новинному суспільно-політичному, Другому – молодіжному музично-розмовному радіо "Промінь", Третьому – мистецько-просвітницькому радіо "Культура" та має редакції програм англійською, німецькою, румунською та російською мовами.