Корпус миру США поповнився добровольцями

Корпус миру США поповнився добровольцями

Директор Корпусу миру США Шіла Кроулі привела до присяги 72 нових добровольців Корпусу миру США, які відтепер офіційно починають дворічне волонтерське служіння в різних регіонах України.

Урочиста церемонія складання присяги відбулась в Українському домі за участі посла США в Україні Марі Йованович та віце-прем'єр-міністра - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, повідомляє Укрінформ.

"Кожна група волонтерів особлива, і ваша група є початком нового розділу в діяльності Корпусу миру. Програма продовжує розширювати свою роботу в східних областях України, де зараз найбільше необхідна допомога, і серед вас є волонтери, які першими відновлять роботу Корпусу миру в Дніпропетровській області", - сказала, звертаючись до волонтерів, Шіла Кроулі.

Геннадій Зубко, у свою чергу, подякував уряду США за підтримку цілісності України та її боротьби проти російської агресії, а також підтримку мирних процесів і реформ у нашій державі. Він побажав волонтерам додати до українського духу патріотизму того позитиву, який вони випромінюють сьогодні.

Нагадаємо, Корпус миру в Україні засновано у травні 1992 року відповідно до двосторонньої Угоди, підписаної Президентом України Леонідом Кравчуком і Президентом США Джорджем Бушем-старшим.

За 25 років в українських громадах працювали 3177 добровольців Корпусу миру. Волонтерські проекти в українських громадах охоплюють освіту, молодіжний розвиток та розвиток громад, заохочення здорового способу життя, тощо.