Понад 31 тисяча осіб поповнили лави Української армії

Понад 31 тисяча осіб поповнили лави Української армії

З початку 2017 року контракт зі Збройними Силами України уклала понад 31 тисяча осіб, у тому числі, на військову службу прийнято понад 2 тисячі офіцерів запасу.

Ці дані під час брифінгу у Києві оприлюднив т.в.о. держсекретаря Міноборони Володимир Говор, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, сьогодні на восьми курсах при вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів розпочали перепідготовку та підвищення кваліфікації 500 офіцерів запасу, призваних відповідно до наказу Міністерства оборони України у жовтні - листопаді цього року.

Після завершення підготовки передбачається розподіл та призначення цих офіцерів на посади на арсеналах, базах та складах Збройних Сил України, а також доукомплектування посад командирів взводів у небойових військових частинах, поінформував Володимир Говор.

Додамо, на цей час до оперативного резерву Збройних Сил України зараховано майже 136 тисяч резервістів. Із них понад 111 тисяч призначено до оперативного резерву першої черги бойових бригад і полків.