У Луцьку медики побоюються поширення кору (аудіо)

У Луцьку медики побоюються поширення кору (аудіо)

У Луцьку на кір захворіла другокласниця однієї з міських шкіл. Медики побоюються поширення інфекції, адже половина однокласників дівчинки не прищеплена проти кору. Це третій випадок за останній місяць.

Далі - наша волинська кореспондентка Світлана Мех:

"За словами лікаря - епідеміолога Валентини Новачевської, підвищення захворюваності на кір на Волині очікували наприкінці цього року - на початку наступного. В області вже три випадки кору, тоді як в цілому по Україні зареєстровано 1600, двоє дітей померли. Перші два випадки, так би мовити, завезені у Волинську область із Закарпатської та Львівської областей. Тоді захворіло двоє не прищеплених дорослих. Цього разу  йдеться про ученицю другого класу 3 –ї міської школи, дівчинка прищеплена від кору, - зазначила Новачевська.

Завідувач приймального відділення обласної інфекційної лікарні Любов Серба повідомила, що дівчинка з батьками зверталася в приймальне відділення, але в стаціонар не лягла. Медики продовжать спостерігати за учнями 3 Луцької школи, в якій навчається захворіла на кір дівчинка, і в разі появи симптомів захворювання в інших учнів негайно ізолюють хворих".

Світлана Мех, Луцьк, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!