Нацбанк вводить в обіг дві пам'ятні монети

Нацбанк вводить в обіг дві пам'ятні монети

Національний банк України вводить в обіг монету номіналом 2 гривні - 100 років Херсонському державному університету та монету номіналом 5 гривень - 100 років Національному академічному українському драматичному театру імені Марії Заньковецької.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Монета присвячена одному з найстаріших вищих навчальних закладів на півдні України, який засновано в листопаді 1917 року на базі евакуйованого в Херсон Юр`ївського учительського інституту. Один із пріоритетних напрямів в університеті - підготовка і реалізація міжнародних проектів у сфері науки й освіти; навчальний заклад готує спеціалістів із 34 спеціальностей: вихователів дитячих закладів, учителів, юристів, економістів, екологів, психологів, журналістів, перекладачів та інших", - йдеться в повідомленні.

Ще одна монета - 100 років Національному академічному українському драматичному театру імені Марії Заньковецької - присвячена театру, створеному в 1917 році у Києві за підтримки Центральної Ради. Це був Український національний театр, що об`єднав акторів різних театральних труп.