Захист Зайцевої переконує, що у смертельній ДТП винен водій "Volkswagen"

Захист Зайцевої переконує, що у смертельній ДТП винен водій "Volkswagen"

У смертельній аварії в Харкові винен водій автівки "Volkswagen Touareg", адже зупинився за стоп-лінією та почав рухатися на жовтий сигнал світлофора.

Про це заявила адвокат підозрюваної Олени Зайцевої Юлія Козир, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Автомобіль "Volkswagen Touareg" перед початком руху на перехресті вулиць Сумська та провулку Мечникова знаходився за стоп-лінією і в неналежному місці. Добре видно навіть не спеціалісту те, що "Volkswagen Touareg" починав рух на жовтий заборонний сигнал світлофора. З цього приводу питання – чого на лаві підозрюваного знаходиться Зайцева Олена?" - сказала адвокат.

За її словами, об’єктивні дані можна отримати з приводу наявності причинно-наслідкового зв’язку тільки з одного документа, який об’єктивно може свідчити про наявність вини даної особи, - це висновок судової авто-технічної експертизи.

Раніше повідомлялося, що в Харкові ввечері 18 жовтня автомобіль "Lexus" під керуванням жінки-водія 1997 року народження, проїжджаючи на заборонний сигнал світлофора, на великій швидкості врізався в автомобіль "Volkswagen Touareg". Від отриманого удару автомобіль "Lexus" викинуло на тротуар вулиці Сумської, де у цей момент перебували десятки пішоходів. Водії обох автомобілів живі. Унаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще  6 - госпіталізовані.

Звинувачення стверджує, що Зайцева перебувала під дією опіатів. Згідно з даними захисту, підозрювана приймала заспокійливі препарати.