Розенблат зібрався за кордон, НАБУ - в курсі

Розенблат зібрався за кордон, НАБУ - в курсі

Нардеп Борислав Розенблат заявляє, що збирався виїхати за межі України на 3 дні і повідомляв про це НАБУ.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Особисто повідомив НАБУ про те, що планую на три дні виїхати за межі України, хоча і не зобов'язаний був про це повідомляти. Адже наразі відсутні будь-які заборони щодо мого пересування. Додав до заяви копії квитків у дві сторони. Але у НАБУ свої закони і порядки", - написав нардеп.

Депутат опублікував копію заяви, у якій він повідомляє НАБУ і ГПУ про заплановану поїздку до Німеччини на строк із 19 по 22 жовтня 2017 року. Після повернення з Німеччини Розенблат, за його словами, зобов'язується перебувати за місцем постійної реєстрації.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі підтвердили, що Розенблат намагався у четвер вилетіти з України. Однак, за непідтвердженою інформацією, співробітники НАБУ не дозволили йому залишити межі України.

Нагадаємо, в аеропорту "Київ" (Жуляни) було затримано народного депутата Борислава Розенблата. При ньому "були золото і діаманти". Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння в видобуванні бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тисяч доларів хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.