Українське радіо проводить нацвідбір на міжнародний радіоконкурс Concertino Praga 2018

Українське радіо проводить нацвідбір на міжнародний радіоконкурс Concertino Praga 2018

Українське радіо проводить національний відбір на отримання права представляти Україну на престижному міжнародному радіоконкурсі юних виконавців Concertino Praga 2018 (Кончертіно Прага), організаторами якого є Чеське радіо у співпраці з Європейською мовною спілкою.

До участі в конкурсі 2018 року запрошуються колективи виконавців, вік кожного з яких у 2017 не перевищить 17 років,  в категоріях: ДУЕТ–  ТРІО – КВАРТЕТ – КВІНТЕТ.

Відбір потенційних кандидатів на участь у міжнародному радіоконкурсі "Кончертіно Прага" відбувається шляхом національного відбору, взяти участь в якому ми запрошуємо учнів музичних шкіл.

Вимоги до кандидатів:
- заповнити реєстрацій форму на сайті Українського радіо  https://goo.gl/forms/kUBy0eBlhZythKsA3
-    надати запис свого виступу тривалістю від 20 до 30 хв (у форматі WAV/ PCM – 16 або 24 bites / 44.1 або 48 kHz), зроблений власним коштом. Запис на конкурс повинен складатися з відкритої програми за власним вибором кандидата. Кандидатам рекомендовано обрати для свого репертуару музику різних періодів та щонайменше одну композицію (або його частину) зі стандартного концертного репертуару. У випадку стародавньої музики, напр. оригінальних композицій в стилі бароко або класицизму, партію фортепіано можна замінити на партію клавесину. Посилання на файл запису з файлообміннику слід надіслати на адресу ammosov@i.ua (gumenna@ntu.ua в копію)
-  Переможці національного відбору автоматично потраплять до міжнародного раунду конкурсу. Для участі кандидата у міжнародному раунді Українське  радіо зробить професійний запис його виступу в своїх студіях та координуватиме всі організаційні питання.

Кінцевий термін для подачі реєстраційних форм та надання записів для національного відбору: 31 жовтня 2017.  


Довідка: "Українське радіо" - радіоплатформа суспільного мовника України Національної суспільної телерадіокомпанії. Радіо мовить з 1924 року і є одним із найстарших радіомовників світу. З 2017 року "Українське радіо" разом з Національним телебаченням та 26-тьма регіональними каналами стали публічним акціонерним товариством. "Українське радіо" мовить на трьох каналах: Першому – розмовному новинному суспільно-політичному, Другому – молодіжному музично-розмовному радіо "Промінь", Третьому – мистецько-просвітницькому радіо "Культура" та має редакції програм англійською, німецькою, румунською та російською мовами.