Вінницька редакція Українського радіо "ВІНТЕРА" змінила позивні та програмну сітку

Вінницька редакція Українського радіо "ВІНТЕРА" змінила позивні та програмну сітку

Новий радіосезон Вінницька редакція Українського радіо "ВІНТЕРА" почала з новими позивними та музичним оформленням ефіру, крім того, у сітці з’явилось багато нових програм.

"Під час вибухів у Калинівці обласне радіо "ВІНТЕРА" першим вийшло на зв'язок з нами і запропонувало включитися у прямий ефір, який я як раз вів. Я переконаний, що співпраця філій та центральної дирекції посилить інформаційні позиції, ми оперативніше дізнаватимемося, що відбувається в регіоні й це доноситимемо до наших слухачів з усієї України", - зазначив генпродюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.

Програма "Соціальний лікбез".

Тривалість 15 хвилин. Час виходу в ефір – щонеділі о 20-10.

Програма передбачає аналіз стану та перспектив соціального захисту громадян. Поради фахівців щодо працевлаштування, нарахування пенсій та інших видів соціальної допомоги, пояснення та обговорення законодавчих ініціатив щодо соціального забезпечення малозабезпечених верств населення та змін у законодавстві.

Програма "Радіомікс".

Тривалість 5 хвилин. Час виходу в ефір – по буднях о 7.45.

Ранкова програма у розважально-пізнавальному форматі. Календарна історична довідка "Цей день в історії", корисні поради на різні тематики, астропрогноз, дні народження відомих особистостей.

Програма "З перших уст".

Тривалість 40 хвилин. Час виходу в ефір – по буднях о 17.15.

Обговорення в живому ефірі відомих фахівців, експертів важливих суспільно-політичних та соціально-економічних процесів, які відбуваються на Вінниччині. Використовуються записні опитування громадської думки, інтерактив у вигляді телефонних дзвінків і слухачів.

Програма "Молодіжний простір".

Тривалість 10 хвилин. Час виходу в ефір – щонеділі о 12.35.

Програма присвячена темам, які цікавлять молодь - освіта, відпочинок, взаємостосунки, здоровий спосіб життя. Ведучі – учні та студенти.

Програма "Арт-вітальня".

Тривалість 10 хвилин. Час виходу в ефір – понеділок, вівторок, четвер, п’ятниці о 12.45.

Цикл авторських програм, присвячених театральному мистецтву, сучасній літературі, чистоті українського літературного слова, звичаям та традиціям українського народу.

Програма "Експрес-урок".

Тривалість 5 хвилин. Час виходу в ефір – щонеділі о 7-35.
Вивчення головних правил української мови, аналіз основних помилок на основі прикладів.

Програма "Експерт".

Тривалість 10 хвилин. Час виходу в ефір – щодня, крім суботи о 20.30.

Поради та пояснення фахівців різноманітних технічних процесів, розвиток сучасної науки, історія створення пристроїв та розповіді про сучасних вінницьких винахідників. Крім того, звучатимуть гострі екологічні теми.

Довідка: "Українське радіо" - радіоплатформа суспільного мовника України Національної суспільної телерадіокомпанії. Радіо мовить з 1924 року і є одним із найстарших радіомовників світу. З 2017 року "Українське радіо" разом з Національним телебаченням та 26-тьма регіональними каналами стали публічним акціонерним товариством. "Українське радіо" мовить на трьох каналах: Першому – розмовному новинному суспільно-політичному, Другому – молодіжному музично-розмовному радіо "Промінь", Третьому – мистецько-просвітницькому радіо "Культура" та має редакції програм англійською, німецькою, румунською та російською мовами.