Українське радіо Культура транслюватиме комедію Луганського обласного музично-драматичного театру "За двома зайцями"

Українське радіо Культура транслюватиме комедію Луганського обласного музично-драматичного театру "За двома зайцями"


У суботу, 7 жовтня, в ефірі Українського радіо Культура (УР-3) прем’єра програми "Вистава без антракту",  яка стартує з ексцентричної комедії "За двома зайцями".

"Щосуботи в ефірі повноформатні версії вистав театрів Києва та України, оновлені радіопостановки з Українського фонду радіо, створені упродовж десятиліть та записані в останні роки й місяці", - зазначила театральна оглядачка Українського радіо  Світлана Ґудзь-Войтенко.

7 жовтня, о 21.00, звучатиме радіозапис вистави Луганського обласного  музично-драматичного театру міста Сєверодонецька "За двома зайцями". Це новітня, суперсучасна версія знаменитої комедії Михайла Старицького. У ролях промотаного цирульника Свирида Петровича Голохвостого та Проні Прокопівни Сєркової відомі актори Денис Пономаренко та Наталія Карчкова.

Виставу записано під час гастролей творчого колективу у столиці України на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка у рамках мистецького проекту "Нескорена Луганщина".

"Варто наголосити - це єдиний державний театр, який у грудні 2014 року, під час розгортання бойових дій на Донбасі, переїхав з окупованих територій. Митці не скорилися, вони заповзято, відчайдушно, сміливо доводять – мистецтво об’єднує, надихає, вивищує нас над буденністю", - підкреслила ведуча Українського радіо Світлана Ґудзь-Войтенко.

Слухати комедію "За двома зайцями" ви можете вже цієї суботи о 21.00 в програмі "Вистава без антракту" на хвилях Українського радіо Культура.

Довідка: "Українське радіо" - радіоплатформа суспільного мовника України Національної суспільної телерадіокомпанії. Радіо мовить з 1924 року і є одним із найстарших радіомовників світу. З 2017 року "Українське радіо" разом з Національним телебаченням та 26-тьма регіональними каналами стали публічним акціонерним товариством. "Українське радіо" мовить на трьох каналах: Першому – розмовному новинному суспільно-політичному, Другому – молодіжному музично-розмовному радіо "Промінь", Третьому – мистецько-просвітницькому радіо "Культура" та має редакції програм англійською, німецькою, румунською та російською мовами.