У Мінську відбувається черговий раунд переговорів тристоронньої контактної групи (Аудіо)

У Мінську відбувається черговий раунд переговорів тристоронньої контактної групи (Аудіо)

Сьогодні у Мінську відбувається черговий раунд переговорів тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України, а також зустрічі її тематичних підгруп – з безпеки, політичних, економічних і гуманітарних питань. На прямому зв'язку зі студією  наш власний кореспондент у Білорусі Павло Шаройко:

"За інформацією джерела, наближеного до переговорного процесу, сторони торкнуться питань, які традиційно залишаються в полі уваги перемовників. Це питання виконання мінських домовленостей у сфері безпеки, підготовки до обміну полоненими та відновлення інфраструктури регіону. Під час сьогоднішніх переговорів буде порушена тема складу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що працює на Донбасі.

Як заявила раніше перший заступник Голови Верховної ради України Ірина Геращенко, вона має намір подати запит до моніторингової місії  з проханням надати інформацію про склад представників країн у її  складі, зокрема Російської Федерації. Оскільки за її інформацією, минулого року значно зросла кількість делегатів саме з Росії і дружніх до неї  країн. Крім цього, учасники зустрічі продовжують працювати над списками щодо обміну полоненими. Донедавна робота над ними  просувалася досить активно і спецпредставник ОБСЄ не міг приховати задоволення,  однак нещодавно  обмін знову загальмувався: сторони конфлікту сперечаються про перелік та формулу списку.

Павло Шаройко з Білорусі для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!