Студрада Педуніверситету має зауваження до керівництва вишу (Аудіо)

Студрада Педуніверситету має зауваження до керівництва вишу (Аудіо)

Представники студентської ради Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова кажуть, що керівництво вишу примусово залучило студентів до релігійного заходу замість навчального процесу. Йдеться про урочистий молебень з нагоди дня працівників освіти, що відбувся 29 вересня у Володимирському соборі у Києві. У ректораті навчального закладу кажуть, що відвідання церковної служби було добровільне, а подібні заяви - провокація.

У ситуації розбиралася Юлія Конішевська:
                                                      
"Запрошення на молебень з"явилося на сайті університету напередодні заходу. Потім студентам про запланований захід повідомили старости груп, каже керівниця студентської  ради вишу Ірина СОкур. Вона розповідає: у текстових повідомленнях, розісланих студентам, ішлося про те, що двох перших пар 29 вересня не буде, замість них потрібно обов"язково прийти зранку до собору. За словами Ірини Сокур, студентам, які б відмовилися, викладачі зарахували б прогул.

Проректор з наукової роботи вишу Григорій ТОрбин каже: відвідання церковної служби було добровільним. А ті, хто стверджують протилежне, за його словами, намагаються дискредитувати керівництво університету перед виборами ректора.

Двоє студентів-першокурсників фізико-математичного факультету у розмові зі мною сказали: якщо їх запросили на молебень, чому було не сходити? І пішли.

А дехто зі студентів на знак протесту прийшли до собору з прикріпленими на спинах написами: "Мене змусили прийти сюди замість пар". А світлини виклали в інтернет.

Студентська рада має й інші зауваження до керівництва університету, що стосуються реформування. Зокрема, закидають ректорату втручання у діяльність органів студентського самоврядування і непрозоре використання приміщень  університету.

Ці питання планують обговорити 5 жовтня на засіданні Вченої Ради вишу".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!