На Львівщині зафіксовано захворювання на кір (Аудіо)

На Львівщині зафіксовано захворювання на кір (Аудіо)

Спалах захворюваності на кір зафіксовано на Львівщині. Від початку року тут трапилися 54 випадки цієї небезпечної інфекційної хвороби – тоді, як на цей час торік їх було лише 4.
 

Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:
                  
"Вірус кору має дуже велику інфекційну здатність. Лікарі кажуть, що якщо на першому поверсі живе хвора на цю недугу людина, і в неї відкриті вікна, то навіть на дев’ятому поверсі можуть захворіти її сусіди, які навіть не контактували із хворим. Найбільшою групу ризику є діти, а єдиний спосіб убезпечитися від кору - це щеплення.

Тимчасом на Львівщині батьки не поспішають вакцинувати своїх дітей, - розповіла позаштатний спеціаліст із вакцинопрофілактики департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Наталія Гончар.

Ситуація зі щепленнями могла би бути кращою – за 8 місяців нею охоплено лише близько 50-ти відсотків дітей. Львівська область забезпечена всіма необхідними вакцинами для проведення планових профілактичних щеплень, за  винятком вакцини для профілактики поліомієліту. Щодо вакцин проти кору та кашлюку, ми забезпечені на сто відсотків.

 Заразитися на кір може будь-яка людина, яка має слабкий імунітет. Часто хвороба ускладнюється пневмонією і може вразити головний мозок. При цьому специфічного лікування від кору не існує. Тож лікарі нагадують, що вакцинація від кору входить до переліку 10-ти обов’язкових для дітей профілактичних щеплень і радять батькам не відмовлятися від неї".

Наталія Козачук, Львівщина, Українське радіо.

Прослухати репортаж

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!