ЄС продовжив санкції проти Росії (Аудіо)

ЄС продовжив санкції проти Росії (Аудіо)

Сьогодні Європейський Союз продовжив ще на півроку санкції відносно осіб, які причетні до агресії Росії проти України. Це є черговим рішенням підтримки з боку Заходу нашої держави.

Про зміст та масштабність сьогоднішніх обмежувальних заходів проти російського агресора розповідає наш кореспондент в Брюсселі Андрій Лавренюк:

"Євросоюз сьогодні продовжив персональні обмежувальні заходи включаючи найближче оточення президента Російської Федерації Владіміра Путіна. Санкції проти 149 осіб та 38 установ включають візові заборони та блокування активів на теренах ЄС,  на наступні шість місяців. Таке рішення ухвалив комітет постійних представників, тобто послів, країн-членів при Раді ЄС.

До "чорного списку" потрапили деякі  представники російського уряду, Державної думи і Ради федерацій Росії, чиновники дміністрації російського президента, військові керівники, так звані "очільники" Криму, ДНР І ЛНР. Залишається у ньому  і новопризначений посол Росії у США Анатолій Антонов.       

З повним текстом оновлених санкцій, включаючи імена осіб та назви компаній, можна буде ознайомитися після публікації документу в Офіційному журналі ЄС".

Андрій Лавренюк, Укрінформ, з Брюсселя, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!