Україна виконала зобов'язання за Мінськими угодами

Україна виконала зобов'язання за Мінськими угодами

Україна повністю виконала свої політичні зобов'язання за Мінськими угодами, що стосуються, зокрема, проведення конституційної реформи в Україні у сфері децентралізації.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представником ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Мартіном Зайдиком.

Мартін Зайдик привітав ухвалення Верховною Радою в першому читанні змін до Основного закону щодо децентралізації.

Водночас, коментуючи на прохання журналістів розгляд у Верховній Раді у першому читанні цих змін, Петро Порошенко заявив, що реформа децентралізації втілюється у життя, передусім, з огляду на думку населення країни, оскільки понад 70 % українців підтримують такі зміни.

За словами Петра Порошенка, це перша причина, чому робляться реформи. І тільки другою причиною він назвав виконання зобов'язань відповідно до Мінських угод.

Крім того, під час зустрічі Глава держави наголосив на необхідності відмови проросійських бойовиків від проведення незаконних виборів на Донбасі та закликав негайно розпочати в рамках підгрупи з політичних питань обговорення модальності проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей у відповідності до українського законодавства та з дотриманням стандартів ОБСЄ.

Петро Порошенко закликав до безумовного виконання Мінських угод зі звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", а також незаконно утримуваних на території Російської Федерації громадян України - Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших.