У США понад 100 людей отруїлися папаєю

У США понад 100 людей отруїлися папаєю

Смертельний спалах сальмонели, причиною якого стали фрукти папаї, уразив понад 100 людей у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Спалах спостерігають у 16 штатах, одна людина у штаті Нью-Йорк загинула, ще 35 хворих госпіталізували. Американський центр контролю захворювань (CDC) повідомляє, що папая Maradol, яку імпортують із Мексики, є ймовірним збудником. Там вважають, що спалах почався із ферми в Кампече у Мексиці, яка продає папаї під торговими марками "Caribena", "Cavi" та "Valery" у США", - йдеться у повідомленні.

Через епідемію партії фруктів цих брендів відкличуть, але CDC наполягає і закликає громадськість та ресторани відмовитися від будь-яких папаї Maradol із Мексики на період розслідування. Випадки зараження реєстрували ще в травні, але до 21 липня їх стало 47. Менш ніж за 3 тижні кількість випадків збільшилася у понад двічі - до 109.

Найбільше постаждали штати Нью-Йорк і Нью-Джерсі, повідомляє CDC, загалом там нарахували 62 такі випадки. З-поміж уражених штатів - Коннектикут, Делавер, Айова, Кентуккі, Луїзіана, Меріленд, Массачусетс, Мічиган, Міннесота, Північна Кароліна, Оклахома, Пенсільванія, Вірджинія та Вісконсин.

Нагадаємо, бактерії сальмонели можуть викликати такі симптоми, як діарея, спазми в шлунку та лихоманку. Зазвичай інфекція проходить за менш ніж тиждень, і більшість пацієнтів не потребують лікування. Але якщо випадок серйозний, то необхідне лікування антибіотиками та госпіталізація.

Зазначимо, що ризик зараження сальмонелою, як правило, пов'язаний із тваринами та продуктами тваринного харчування, наприклад, яйцями, молоком та м'ясом. Проте фрукти та овочі також можуть збудниками, якщо вирощуються на фермах, де тварини можуть із ними контактувати.