Україна та Велика Британія домовилися про збільшення квот на автоперевезення

Україна та Велика Британія домовилися про збільшення квот на автоперевезення

Українсько-британська змішана комісія про міжнародні автомобільні перевезення домовилася про збільшення квот дозволів для перевізників обох країн.  

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"За результатами переговорів квота дозволів для перевізників обох країн була збільшена в 2 рази. Шляхом встановлення остаточної квоти на 2017 рік для здійснення міжнародних автомобільних перевезень, українській стороні вдалося домовитись про збільшення вищезазначеної квоти", - йдеться у повідомленні. На 2017 рік квота дозволів "Універсальний" становитиме 1 950; "Універсальний
Євро-3" - 1 200; "Універсальний Євро-4" - 450. На 2018 рік попередня квота дозволів така: "Універсальний" - 300; "Універсальний Євро-3" - 2 400; "Універсальний Євро-4" - 900. Починаючи з 2018 року, сторони розпочнуть роботу над проектом протоколу про внесення змін до чинної міжурядової угоди. Даний документ передбачає, що перевезення транспортними засобами категорії "Євро-5" і вище здійснюватимуться без дозволів з 2019 року, зазначають в Мінінфраструктури. Починаючи з 2019 року, сторони не будуть здійснювати обмін дозволами "Універсальний", дана кількість дозволів перейде в категорію "Універсальний Євро-3". Такий крок обумовлений позицією британської сторони щодо необхідності запровадження обмежень у контингенті дозволів відповідно до екологічних стандартів нижчих за "Євро-3", що зумовлено діючими вимогами національного законодавства Великої Британії, пояснили у відомстві.  

Зазначимо: наступний раунд переговорів призначено на третій квартал 2018 року. У міністерстві зауважили, що останнє засідання комісії відбулося в 2003 році. Квота дозволів для українських перевізників, починаючи з 2011 року, не переглядалась і становила 1800 універсальних дозволів.