Встановлено причину масового захворювання туристів на Івано-Франківщині (Аудіо)

Встановлено причину масового захворювання туристів на Івано-Франківщині (Аудіо)

На Івано-Франківщині встановили причину масового захворювання туристів, які перебували у відпочинковому комплексі "Сяйво Карпат" у селі Красноїлля Верховинського району.

Нагадаємо, 25 липня 37-ро гостей краю, серед яких були громадяни Польщі та Німеччини, потрапили до лікарні зі скаргами на нудоту і підвищення температури. Через декілька днів пацієнтів виписали.

Що спричинило захворювання, дізнавалася наша прикарпатська кореспондентка Світлана Усатюк:

"У відпочинковому комплексі не дотримувалися санітарних вимог. Такий висновок головного управління Держпродспоживслужби в області. Він базується на дослідженнях проб води, продуктів, змивів з рук, обладнання і спецодягу персоналу. Під час перевірки виявили бактерії групи кишкової палички, а також стафілококу, повідомив у телефонній розмові керівник управління Роман Гурський.

За словами Романа Гурського, роботу відпочинкового комплексу "Сяйво Карпат" призупинили. Його власник вже звернувся до головного управління Держпродспоживслужби з проханням провести повторну перевірку. Також він подав документи на реєстрацію оператора обігу харчових продуктів, якої дотепер у комплексі не було".

Світлана Усатюк. Івано-Франківщина. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі- слухай новини! Щогодини на 1-ому каналі Українського радіо!