В Україні набув чинності закон щодо подання електронних декларацій

В Україні набув чинності закон щодо подання електронних декларацій

В Україні сьогодні набув чинності закон, який звільняє від обов'язку подавати електронні декларації деякі категорії військовослужбовців і зобов'язує звітувати про статки представників громадських організацій, які працюють в антикорупційній  сфері.   

29 березня документ опублікували в офіційному парламентському виданні "Голос України". Закон звільнив від е-декларування курсантів вищих військових навчальних закладів, курсантів вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, курсантів факультетів, кафедр та відділень військової підготовки.

Це єдина норма, яка містилася у законопроекті на момент його подання на розгляд Верховної Ради Президентом. Щоправда, в остаточному варіанті закону цю норму доповнили уточненням – згадані особи не мають звітувати про статки, якщо не перебувають на інших посадах, які зобов'язують подавати е-декларації.

Також подовжено термін подання е-декларації для військовослужбовців, не звільнених від звітування про статки. Якщо вони беруть участь безпосередньо у бойових діях, то можуть подавати декларації за минулий рік не до 1 квітня, а впродовж 3-х місяців з моменту прибуття до місця проходження військової служби чи дня завершення такої служби.