На пісенному конкурсі "Євробачення-2017" Росію представлятиме Юлія Самойлова

На пісенному конкурсі "Євробачення-2017" Росію представлятиме Юлія Самойлова

На пісенному конкурсі "Євробачення", який відбудеться в травні у Києві, Росію представлятиме співачка Юлія Самойлова. Про це повідомляється на сайті російського "Первого канала". Самойлова виконає пісню "Flame is burning" ("Полум’я горить"). Співачка з обмеженими фізичними можливостями виступає на візку.

27 червня 2015 року співачка виступала в анексованому Криму на гала-концерті фестивалю "Світ спорту та добра". Службі безпеки України відомо про це, але чи заборонятимуть цій виконавиці приїхати до Києва, поки що не відомо. СБУ перевірить цю інформацію  і лише після цього дасть офіційну відповідь, яка не буде політично заангажованою, повідомила прес-секретар відомства Олена Гітлянська на своїй сторінці в "Facebook".

На "Євробаченні" вже виступали виконавиці з обмеженими можливостями – в 2015 році у Відні заспівала полячка Моніка Кушинська, яка також виступала, як і Самойлова, на візку. В 2008 році у Белграді Росію представила незряча співачка Діана Гурцкая. Росія оголосила ім’я свого учасника на "Євробаченні" однією з останніх. Раніше всерйоз обговорювалася можливість бойкотування конкурсу через напружені відносини між РФ та Україною.