Ведучі Українського радіо отримали відзнаки РНБО

Ведучі Українського радіо отримали відзнаки РНБО

Секретар Ради національної безпеки та оборони  України Олександр Турчинов вручив представникам українських ЗМІ відзнаки РНБО за протидію інформаційній агресії РФ.

У вітальному слові секретар РНБО, зокрема, зазначив, що сучасна Росія успадкувала від Радянського Союзу широкий арсенал ведення інформаційних війн, і останнім часом цей арсенал був серйозно вдосконалений. О.Турчинов також додав, що український досвід свідчить про відпрацьовану Росією формулу - «спочатку приходять російські ЗМІ, потім приходять російські танки».

«У нас є герої інформаційного фронту, які професійно протидіють інформаційній агресії Російської Федерації. Головною зброєю в інформаційній війні з Росією є правда», - сказав Олександр Турчинов, подякувавши журналістам за роботу.

Відзнаки РНБО України отримали представники телеканалів ICTV, «1+1» та «5 каналу». 

Серед нагороджених – одразу двоє представниць Українського радіо. Ніна Жежера отримала почесну відзнаку РНБО за програму для військовослужбовців «Польова пошта», яка вже кілька десятиліть виходить в ефір Українського радіо й нині щодня передає слова підтримки українським воякам. А Євгенія Калайда – за програму «Настоящее время», яка транслюється на окуповані території Криму та Донбасу та Росію.