До Парламенту надійшли пропозиції Президента щодо членів ЦВК

До Парламенту надійшли пропозиції Президента щодо членів ЦВК

На Розгляд Верховної Ради надійшли президентські проекти постанов про звільнення попередніх і призначення нових членів ЦВК. Відповідні документи були зареєстровані в Парламенті ще 3 червня, однак, інформація про це з'явилася лише сьогодні. Зазначається, що обидві постанови передані на розгляд керівництву Верховної Ради.

Зокрема, Петро Порошенко після консультацій з парламентськими фракціями пропонує звільнити голову ЦВК Миколу Охендовського і ще 11 членів комісії. А у постанові на призначення - 11 нових кандидатур. Як відомо, у 12 із 15 членів ЦВК 7-річний термін повноважень сплив ще 2014 року. Але вони продовжували роботу на підставі змін до закону "Про Центральну виборчу комісію" - для забезпечення неперервності виборчих процесів, що відбувалися в Україні.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій раніше обіцяв, що пропозиції від Президента щодо кандидатур на посади у ЦВК будуть оперативно винесені в залу засідань для розгляду парламентаріями.

Водночас, заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера вважає, що процес призначення нових членів ЦВК може завершитись у найближчі тижні, або ж розтягнутися на все літо.

Як заявив напередодні Андрій Магера в ефірі "5 каналу", нові члени Центральної виборчої комісії можуть бути затверджені аж у вересні, якщо йтиметься про заміну усіх без винятку 12 працівників комісії, у яких сплив термін повноважень.