Реакція Українського радіо на виступ голови комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Сюмар В.П.

Реакція Українського радіо на виступ голови комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Сюмар В.П.

Інформація, поширена під час пленарного засідання Верховної Ради України у четвер, 21 квітня 2016 року, головою парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Сюмар В.П., не відповідає дійсності.

Неправдою є оприлюднені дані про те, що у м.Києві поруч з Хрещатиком, 26 «збираються будувати будинок», що поруч, на вул. Грінченка, «відведена для цього земля», і «хтось там вже з керівництва якоїсь попередньої структури хоче собі там отримати квартири». Натяки на те, що «майнові спори, саме майнове бажання» заважають об'єднуватися в одну структуру є некоректними. Так само, як і порівняння ситуації на радіо з «Укртелефільмом».

Немає жодних підстав для звинувачень або підозр керівництва «Українського радіо» у небажанні об'єднуватись в систему єдиного управління. Нині, донедавна НРКУ, є філією НТКУ «Центральна дирекція «Українське радіо» та діє чітко відповідно до вимог чинного законодавства у створенні суспільного мовника.

І на завершення – про стандарти. «Українське радіо», як, по суті, вже давно суспільний мовник, не лише прагне дотримуватися відповідних стандартів у мовленні, а й підтверджує їх своїми позиціями у національних рейтингах. За майже два роки створення суспільного мовлення в Україні ефірна сітка Першого каналу «Українського радіо» (УР-1) максимально наближена до прописаного в законодавстві формату (інформаційне, громадсько-політичне). А новини і тематичні програми орієнтовані на задоволення потреб широкого загалу українського суспільства.

Прес-служба «Українського радіо»