Україна звернулася з листом до країн ЄС та США

Україна звернулася з листом до країн ЄС та США

Україна звернулася з листом до країн ЄС та США з проханням посилити тиск на Росію для звільнення Надії Савченко. Про це на своїй сторінці у "Facebook" повідомив речник Глави держави Святослав Цеголко.

Під петицією з вимогою щодо звільнення Надії Савченко вже підписалися більше 2 тисяч відомих людей, з-поміж яких громадські діячі, митці, науковці та інші представники інтелектуальної еліти.

Текст звернення розміщено на сайті "IPetitions". Він є відкритим і приєднатися до нього можуть усі небайдужі до долі української льотчиці.

Тим часом, сьогодні під стінами будівлі посольства Росії у Києві люди знову зібралися на мирну акцію з вимогою звільнити незаконно ув'язнену українську льотчицю та нардепа Надію Савченко.

Стало також відомо, що до Надії Савченко, яка голодує в російському СІЗО з 4 березня, досі не пускають українських медиків. Про це повідомив один із її захисників Микола Полозов. Адвокат зазначив, що пробитися до неї вдалося лише консулам України.

Надію Савченко сьогодні відвідав генконсул України у Ростові-на-Дону Віталій Москаленко. Дипломат наголосив, що "у Надії спостерігаються всі симптоми, притаманні стану сухого голодування, проте розум у неї ясний, а воля залізна та незламна".