Нова сторінка «Мистецьких історій»

Нова сторінка «Мистецьких історій»

Улюблений багатьма слухачами Українського радіо, поціновувачами якісної музики проект «Мистецькі історії» повертається. Як повідомила незмінна його ведуча, заступник директора ТО «Промінь» Галина Бабій, це буде «трансформація старого проекту в малу телевізійну форму».

Оновлені «Мистецькі історії» виходитимуть на каналі Суспільного телебачення «UА:Перший». Випуски триватимуть по 12 хвилин і міститимуть по 2-3 фрагменти популярної класичної музики та короткі розповіді про історію й особливості цих музичних творів.

У першому випуску, котрий, як планується, вийде на «UА:Першому» у неділю, 24 січня, о 09:45, йтиметься про тему свят у творах всесвітньо відомих композиторів. Щодо, власне, композицій, які звучатимуть у програмі, то, як каже Галина Бабій, це буде та сама популярна класика, котра припаде до душі і знавцям, і тим, хто лише відкриватиме для себе цей жанр.

Нагадаємо, «Мистецькі історії» - це проект Українського радіо, в рамках якого було проведено цикл концертних вечорів, присвячених знаменним мистецьким датам та подіям нашої держави. Головними дійовими особами у них стали художні колективи та солісти Українського радіо.

 

  

На фото: ведуча Галина Бабій під час запису "Мистецьких історій" у Будинку звукозапису Українського радіо (Архів).