Розгляд справи російських найманців перенесено

Розгляд справи російських найманців перенесено

Голосіївський райсуд Києва знову відклав розгляд справи затриманих в зоні АТО військових Головного розвідувального управління Генштабу Росії Євгеній Єрофєєва та Александра Александрова. Цього разу на 27 січня.

Сьогоднішнє засідання завершилося після того, як потерпіла Тетяна Пугачова відповіла на уточнюючі запитання військових прокурорів та адвокатів її сина - військового 92 бригади Вадима Пугачова, який загинув у бою з російськими спецпризначенцями. Зокрема, вона зазначила, що Вадим загинув 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Як відомо, саме там українські солдати полонили Єрофєєва та Александрова.

Під час наступного засідання суд має розглянути клопотання захисту щодо допиту в режимі відеоконференції як свідків п’ятьох бойовиків бандформування "ЛНР", заявив адвокат Юрій Грабовський. Він зауважив, що чинний Кримінально-процесуальний кодекс не забороняє такий допит.

Натомість представник державного звинувачення Ігор Німченко нагадує, що чинний КПК вимагає встановити особу кожного зі свідків, а в ситуації з терористами це не можливо.

Крім того, відповідні свідчення можуть надаватися лише в закладах, що належать до української юрисдикції.  Ігор Німченко висловив сподівання, що до кінця зими суд оприлюднить вирок російським спецпризначенцям.