Терористи щодня порушують Мінські угоди

Терористи щодня порушують Мінські угоди

У той час, як українські військові продовжують неухильно дотримуватися Мінських угод, терористи в односторонньому порядку щодня їх порушують. Про це заявили сьогодні у прес-центрі АТО. За даними штабу, українська розвідка зафіксувала у Донецьку колону з 20 танків, ще 4 танки бойовики намагалися замаскувати поблизу своїх позицій в районі Мар’їнки.

Напередодні ввечері місто Попасна Луганської області бойовики двічі обстріляли з 80-міліметрових мінометів. Як повідомив голова обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, вперше за час затишшя снаряди залетіли на територію густонаселеного пункту. На щастя, обійшлося без жертв. Такі нічні обстріли спрямовані, в першу чергу на те, щоб спровокувати наших військових, вважає Георгій Тука.

Тим часом, в Євросоюзі сподіваються, що сторони конфлікту на Донбасі все ж виконають взяті на себе зобов'язання у рамках Мінських угод. Про це у Києві під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком заявила Верховний комісар Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.