Переломний момент у творчості: Маша Кондратенко представила новинку "Дим"

Переломний момент у творчості: Маша Кондратенко представила новинку "Дим"

Співачка Маша Кондратенко випустила нову пісню "Дим", яку вона написала ще кілька років тому про важке розставання. Однак із початком повномасштабного вторгнення трек отримав нове значення, ставши своєрідним віддзеркаленням сучасних емоцій та переживань українців.

"Зараз я розумію, що ця пісня набула нових сенсів. Ми часто посміхаємося, коли нам боляче, ігноруємо свої почуття. Це сильно відгукується в нашій реальності", — поділилася Маша Кондратенко в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

За словами артистки, "Дим" став переломним моментом у її творчості, адже це перша пісня, в якій вона відкрила свою душу та торкнулася теми емоційного спустошення і внутрішнього болю.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Маші Кондратенко

"Пісня "Дим" стала для мене дуже-дуже важливою, вона була написана два чи три роки тому про важке розставання в моєму житті. Але зараз я розумію, що ця пісня з початком повномасштабного вторгнення набула нових сенсів, я впевнена, що кожен в ній знайде своє. І, в принципі, пісня "Дим" для мене, знаєте, такий переломний момент моєї творчості, бо я нарешті наважилась показати людям свою душу — те, про що я співаю, про що я думаю. Також я в цій пісні зачіпаю тему того, що ми дуже багато говоримо неправди самі собі, те, що ми посміхаємось, коли нам цього робити взагалі не хочеться. Ми посміхаємось, коли нам боляче, ми посміхаємось, коли нам хочеться просто плакати і бути просто наодинці із собою. Це також дуже сильно відгукується, мені здається, в нашій реальності, бо ми всі зараз живемо на автоматі, ми всі дуже зрідка зазираємо в себе, ми дуже зрідка беремо до уваги свої почуття, і мені дуже хотілося зробити на цьому акцент, щоб люди подумали про себе, подумали про свої почуття. Я кажу там такі фрази: "хтось не почує твій голос, коли ти кажеш про важливе, поки всі про це мовчать". Про те, що ми не чуємо одне одного, про те, що ми ігноруємо емоції одне одного, а це зараз дуже-дуже сильно важливо і важливо піклуватися про себе. Важливо піклуватися про своїх близьких. Тому я дуже сподіваюся, що пісня "Дим" знайде відгук в серцях слухачів, допоможе комусь пережити якісь важкі етапи, комусь допоможе щось зрозуміти своє. Я впевнена, що кожен в ній щось знайде і для кожного хочеться, щоб вона стала якоюсь важливою, бо для мене ця пісня — це, знаєте, як переродження", — розповіла Маша Кондратенко в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Нагадаємо, у липні Маша Кондратенко та OSTY представили спільний трек "Білі ночі".

Щоб не пропускати найкращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.