Промінь рекомендує: Гурт Тварини з треком "Дракон"

Промінь рекомендує: Гурт Тварини з треком "Дракон"

Гурт Тварини – це студійний проект, що базується в Сумах на домашній студії Ігоря Костика. Їх троє: гітарист Олексій, співачка Катя та власне Ігор, який пише музику, записує і робить аранжування. Музиканти надихаються музикою 80-х та джазом, мають музичний бекграунд (всі учасники колись грали на сцені).

В серпні цього року музиканти видали дебютний мініальбом "Слонове молоко" – шість пісень, що були записані у 2023 році. В альбомі є пісні на кшталт "Танцювати тваринами", "Слончик Бондені", "Дракон".

Гурт Тварини є підписантами інді-лейблу Bondeni – творчої спільноти авторів і музикантів, задіяних у студійній роботі різноманітних музичних проєктів. Студія працює виключно з сумськими артистами та гуртами, адже місія Bondeni полягає у презентації творчості сум’ян Україні та світу.

Самі Гурт Тварини пишуть в себе на сторінці Spotify, що створюють експериментальну поп-музику про світ очима тварин. На даний момент команда пише другий мініальбом. За словами Ігоря Костика, робота йде повільно зі зрозумілих причин, але вони мають надію закінчити його якнайшвидше.

Ведучі Радіо Промінь Анна Заклецька та Денис Денисенко зв’язались з учасником гурту Ігорем Костиком, щоби розпитати про анімалізм в їхній творчості, поцікавитись, хто такий Бондені і чи є шанси побачити коли-небудь Гурт Тварини на сцені.

0:00 0:00
10
1x

Фото надане артистами

В кожній людині є трохи тваринного, і якщо порівняти людину з твариною, то порівняння буде, мабуть, не на користь людини

Привіт, Ігоре! Почнемо з актуального і запитаємо у вас, як у представників "тваринного" світу – як вам нинішнє квадроберне шаленство? Можливо, ви мали на увазі щось подібне, коли створювали концепцію команди?

Ні, ніяких квадроберів ще не було, коли ми писали наш альбом. Так співпало.

Так ви задали тренд! Можна сказати, що квадроберщина пішла від Сум! (всі сміються). 

Так, на альбомі є пісня "Танцювати тваринами", і я вважаю, що це гімн квадроберів (сміється). Це було би круто, якби вони почули цю пісню. 

Перші посилання, які дає гугл-пошук на запит "Гурт Тварини" – на британських класиків року The Animals. Ви маєте якусь відсилку до них в своїй творчості? Можливо, вони теж вас чимось надихнули?

Ну хіба що назвою. В нас все-таки трохи інша музика. Хіба що, може, трохи ретро. Бо Animals – старий гурт, і ми намагаємось робити трохи ретро-звучання. 

А звідки у вас така любов до музики 80-х? І що в музиці того періоду є такого особливого, чого немає в сучасній?

Особисто мені здається, що 80-ті – це такий перехідний період в музиці. Після 80-х вона змінилася назажди і такою вже більш не буде. Це ж не тільки ми, а й багато інших артистів – наприклад, якась Dua Lipa – надихаються музикою 80-х. Це культура, вона завжди циклічна. І ми просто … Я не думаю, що ми про це багато думаємо. Це просто тренд – не більше того.

Скажи, чому ви вирішили створювати мцзику про світ очима тварин? Чому людям важливо подивитись на світ очима тварин? 

Відповідь на це питання буде в нашому другому мініальбомі, який ми зараз пишемо. Але я так вам скажу: в кожній людині є трохи тваринного, і якщо порівняти людину з твариною, то порівняння буде, мабуть, не на користь людини. Особливо з точки зору того, що ми зараз бачимо.

І я люблю тварин, чесно вам скажу (сміється). Наш лейбл Bondeni – який також частина нашого творчого проєкту – це реальна історія, я всім рекомендую загуглити, хто такий Бондені. Особиста історія цього африканського слоника – це, власне, те, про що ми говоримо в своїй музиці. 

Розкажи трохи про інших учасників гурту – Олексія і Катерину.

Ми всі з міста Суми. Катерина – наша співачка, професійна співачка. Вона працює в іншій сфері на даний момент, але вона з дитинства на сцені, брала участь у всіляких вокальних конкурсах. Вона може співати в різних вокальних жанрах. Ми знайомі декілька років і вирішили зайнятися творчістю спільно.

Олексій Литвиненко – це сумський гітарист, він працював і в Києві, в багатьох проєктах. На даний момент живе в Сумах. Це мій найкращий друг, ми з ним створюємо музику вже багато років – може, з 20-ть, – граємо в різних проєктах. Талановиті люди. Ми всі троє автори нашої музики. Я більше як кріейтор виступаю, а вони більше як музиканти.

А чому обрано все ж таки бути студійним проєктом? Це свідомий вибір, тому що вам цікавіший процес створення і поширення музики для тих, хто хоче долучитись до концепту? Чи з якихось інших причин ви поки що не бажаєте себе позиціонувати як гурт сценічний?

На даний момент ми займаємось студійною роботою і не плануємо давати концертів. Але якщо буде треба – ми всі граємо і можемо створити за невеликий час якусь концертну програму або якийсь сценічний варіант виступу. Але, розумієте, ми живемо в місті Суми, часи складні, і на даний момент в нас немає в планах концертної діяльності. Але ми можемо – і, мабуть, колись це зробимо. Я дуже на це надіюсь. 

Наостанок хочемо попросити тебе звернутись до слухачів Радіо Промінь з тим, що в тебе зараз на серці.

Дуже приємна ваша увага до нашої творчості. Суми тримаються. У нас все добре. І буде все добре! І слухайте сумську музику. У вас багато хлопців та дівчат, які роблять гарну музику.

Слухати трек "Дракон" від Гурт Тварини, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.

Останні новини
Інтерес України у тому, щоб це був грант – Хутор про $50 млрд заморожених російських активів
Інтерес України у тому, щоб це був грант – Хутор про $50 млрд заморожених російських активів
"Я готовий, якщо мені прийдуть і скажуть, що дембеля не буде" — Казарін про чесну дорослу розмову між владою і суспільством
"Я готовий, якщо мені прийдуть і скажуть, що дембеля не буде" — Казарін про чесну дорослу розмову між владою і суспільством
"Справа, в яку я закоханий": історія інженера Віктора Бреня, "батька" телерадіомовлення в Охтирці
"Справа, в яку я закоханий": історія інженера Віктора Бреня, "батька" телерадіомовлення в Охтирці
Пошук себе у музичному покликанні: Sad Novelist випустив альбом "Смуток"
Пошук себе у музичному покликанні: Sad Novelist випустив альбом "Смуток"
Бійці бригади "Рубіж" тримають свої рубежі на відмінно – Отченаш
Бійці бригади "Рубіж" тримають свої рубежі на відмінно – Отченаш
Новини по темі
Пошук себе у музичному покликанні: Sad Novelist випустив альбом "Смуток"
В будь-якій незрозумілій ситуації оберіть себе: MÉLOVIN та iSKra випустили пісню "Обиратиму себе"
Українські премʼєри 20-27 вересня: Dorofeeva, Melovin, Yarima, KLER, Маша Кондратенко, Kutovyi
Міша Правильний: Якщо хтось вважає себе "лікарем" через музику, то, можливо, з музикою йому треба закінчувати
Натхненний містом, маріонетками та спогадами: Schmalgauzen випустив мініальбом "Втомлена Стріт"