YARIMA: Про свої бажання варто говорити прямо, чітко й конкретно

YARIMA: Про свої бажання варто говорити прямо, чітко й конкретно

Співачка Yarima презентувала новий сингл "Не знаєш", який увійде до її першого повноформатного альбому "Вояж", реліз якого відбудеться у жовтні. У розмові з Ксенією Івась в ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь артистка відверто поділилася процесом створення треку, розповіла про свою музичну інтуїцію та що надихнуло її на танцювальний дебют у кліпі. 

В інтерв’ю Yarima також розповіла, як пісня, що була написана без чіткого адресата, з часом набула справжнього сенсу в її житті. 

Що ж насправді приховує нова композиція, і які виклики постали перед співачкою під час роботи над нею, ви дізнаєтеся з цього інтервʼю.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Yarima 

У цій відеороботі відбувся мій танцювальний дебют, адже на той момент я у своєму житті  танцювала лише двічі

Ти нещодавно випустила пісню під назвою "Не знаєш". Розкажи, що слухачі мають знати про цю пісню і яка історія її створення?

Мені здається, що ця пісня про більш дорослу мене. Мені зараз 21, і я досі ніби вивчаю це життя, намагаюся зрозуміти, хто я, яка я, які маю принципи й погляди. Пісня "Не знаєш" про таку вже більш дорослу візію, і мені це дуже цікаво усвідомлювати, тому що в ній є дуже чіткі фрази, якими я ніби проголошую якісь свої маніфести. Це чесна й відверта пісня. Також є неймовірний кліп, який ми випустили разом із цим релізом. Ми його знімали з режисеркою Катею Лемешинською на різних локаціях Києва. Відеоробота вийшла танцювальною, і в ній відбувся мій танцювальний дебют, адже до цього моменту в житті я танцювала лише двічі. Я мала дві репетиції, щоб підготуватися до зйомок, тому це просто мастхев, щоб подивитися.

У пісні ти ніби звертаєшся до свого партнера. Цей трек має конкретного адресата?

Це доволі цікава річ, тому що пісні завжди пишуться дуже випадково, і ти ніколи не знаєш, про що чи про кого саме ти пишеш. Але потім пісня знаходить і свого адресата, і те почуття, про яке було написано. Ти ніби постфактум розумієш, що це або мало з тобою трапитися, або трапиться ось-ось, тому це наше велике творче передчуття, яким ми ніби заглядаємо у майбутнє. Цю пісню я писала, ще не знаючи, про що саме вона буде, а потім описані в ній події ніби реально стали моїм сьогоденням.

Як у реальному житті ти говориш про свої почуття? Чи тобі легко висловлювати свої бажання, чи, можливо, ти обираєш чекати, поки людина сама здогадається про них?

Насправді про свої бажання варто говорити прямо, чітко й конкретно, адже замовчування якихось своїх потреб може призвести до більших проблем, ніж їх висловлювання. Тому моя велика порада — говоріть про свої почуття та емоції, не бійтеся виражати себе і свій внутрішній світ, тому що ділитися цим із людьми чи з партнером надзвичайно важливо. Важливо будувати спільні цінності, адже це вагомий внесок у стосунки та взаємини з людьми.

Під час зйомок кліпу до вас спершу приїхала патрульна поліція, а потім і слідчо-оперативна група. Що трапилось?

Ми визнаємо, що були трохи bad boys і bad girls. Ми дещо зробили неправильно, і приїзд патрульної поліції був цілком виправданим. Не вдаватимуся в подробиці, але це було трохи стресово й водночас весело. Нічого страшного ми не накоїли, жодних штрафів нам не виписали, і нам вдалося вирішити цю ситуацію, бо насправді жодного правопорушення з нашого боку не було.

На початку кліпу можна кілька секунд почути звучання іншого синглу. І це анонс твого майбутнього альбому "Вояж". Розкажи, що чекатиме на слухачів у цьому альбомі?

"Вояж" — це дуже особлива історія, адже це мій перший повноформатний альбом. У ньому буде 9 пісень і всі вони розкриватимуть мене з різних сторін як співачку, артистку, людину, дівчину. Це буде загравання з різними стилями музики й темами. У цьому альбомі я співатиму про все те, що мене радує, що мені болить і що мене хвилює. Чому вояж — тому що це подорож всередину і мені буде дуже класно поділитися цим з людьми, тому що ці пісні як про мене, так і про інших. Найбільша для мене цінність — це коли слухачі будуть у цих піснях знаходити і розкривати себе. Тому я дуже чекаю виходу цього альбому у світ. 

 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.