Промінь рекомендує: Mary Desh із треком "Нервові клітини"

Промінь рекомендує: Mary Desh із треком "Нервові клітини"

Mary Desh — акторка театру й кіно, а з минулого року — ще й виконавиця репу. Популярною Марина Сердешнюк (так насправді звати дівчину) стала в доволі юному віці завдяки серіалу "Свати". В сіткомі 15-річна дівчина зіграла роль найкращої подруги Жені Ковальової, онуки тих самих сватів. В 2020 році Марина закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого. А зараз працює в "Дикому театрі" й "Молодому театрі" в Києві. Захоплюється танцями і, судячи з Фейсбуку, вивчала ландшафтний дизайн. Очевидно, саме тому на сайті "Дикого театру" всім, хто хоче привітати Марину з виставою, рекомендують нести мариновану капусту "пелюстку", квітку в горщику і лист, написаний від руки. Восени минулого року до захоплень дівчини додався ще й спів. Саме тоді  вийшов її дебютний трек "Богдан" і зараз у неї вже шість пісень. А один із її останніх треків "Нервові клітини" потрапив у плей-лист "Промінь рекомендує". Як музика з’явилась в її житті та чи надовго вона, так би мовити, у цій грі, Mary Desh розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x

Фото з інстаграм-сторінки mary.desh

"Я ніколи не думала, що буду створювати пісні. Це просто випадковість і експеримент. Ви згадали пісню "Богдан", і з неї все насправді почалось, я просто створила жартівливу пісню, поки їхала в автобусі"

Марино, привіт! Вибач, ми без маринованої капусти. Ми трохи проаналізували твою біографію і зрозуміли, що є акторство, ландшафтний дизайн, а потім, нібито нізвідки, з’являється музика. Ти можеш пояснити, так а звідки вона взялась? 

А ви праві, дійсно нізвідки. Я ніколи не думала, що буду створювати пісні. Це просто випадковість і експеримент. Ви згадали пісню "Богдан", і з неї все насправді почалось, я просто створила жартівливу пісню, поки їхала в автобусі разом зі своїм другом. Ми її записали, я зняла кліп, виклала в TikTok і ця пісня завірусилась дуже. Це мене надихнуло, наштовхнуло експериментувати й шукати себе в цьому напрямку. Після того я ще зробила пару жартівливих пісень і до мене почали звертатись бренди, щоб я створювала пісні для них. І ось наразі десь за півроку я створила близько 15 джинглів для різних брендів. Тож, бренди, якщо ви нас чуєте, звертайтесь! 

Молодець! 

Я ніколи не могла подумати, що буду цим займатись. Але ось такий мій цікавий шлях. Паралельно з тим, що я роблю пісні для брендів, я писала пісні для себе. Спочатку це були жартівливі пісні, як про автобус "Богдан".  "Нервові клітини" — це моя перша серйозна поп-реп лірична пісня й сьогодні я на Радіо Промінь. Тому друзі, я вам всім хочу сказати не боятись робити щось нове, експериментувати й, можливо, одного дня ви теж почуєте свою пісню на Радіо Промінь. 

Тобто до пісні "Богдан" в тебе навіть не було вокального бекграунду, ти не співала в школі?

Ні, мене в дитинстві віддали на танці, я ніколи не співала. Більше того, як ви сказали, я вчилась в Карпенка-Карого на акторку і з вокалу в мене була трійка. 

"Я — артист, який не обмежений жодним жанром. Я можу бути смішна, комічна, можу бути серйозна й писати серйозні пісні"

А як ти записала пісню? Це ж потрібно знати, як дихати, як брати ноти. Розкажи про цей досвід. 

Я себе все ж таки позиціоную більше як реп-виконавицю. Тобто я більше читаю і трошечки менше співаю. Але я думаю, що мені все ж таки допомогло навчання в Карпенка-Карого, тому що в мене була і сценічна мова, і вокал, я розумію, як дихати, як із цим справлятись. Але загалом я розглядаю пісні як один із способів виразити себе як артиста. Наприклад, коли я знімаю TikTok з піснею, мені подобається це робити в комплексі. Ось цей весь пакет, починаючи з того, що я пишу пісню, й закінчуючи тим, що я придумую розкадровку для кліпу, монтую, знімаюсь у цьому кліпі і потім випускаю якийсь продукт. 

"Нервові клітини" є маніфестом про звільнення, про завершення токсичних стосунків. В ній я розповідаю, як відпускаю минуле й нарешті не жалкую про це"

Ти наголосила, що все розпочиналось з іронії з пісні "Богдан", а зараз ми маємо "Нервові клітини" й це зовсім інший виток цього шляху. Також ти сказала, що пісні є твоїм способом проявити себе. Як ти проявляєш себе в "Нервових клітинах"? 

Я — артист, який не обмежений жодним жанром. Тобто зараз ми презентуємо "Нервові клітини", а наступна пісня, яку я створюю, буде зовсім інша, в іншому настрої і жанрі. Для мене це органічно, що попередні пісні були жартівливі. А тут, хоч люди такого від мене не очікують,  я випускаю поп-реп-лірику.  Це просто експеримент і це теж я. Я можу бути смішна, комічна, можу бути серйозна й писати серйозні пісні. І "Нервові клітини" є маніфестом про звільнення, про завершення токсичних стосунків. В ній я розповідаю, як відпускаю минуле й нарешті не жалкую про це. Ще я в ній проводжу паралелі з перепискою в мережі. І все, що ніби сказав мені мій колишній, людина, з якою я завершила стосунки, — це ніби вірусний спам, який мені нашкодив, але я нарешті наважилась його видалити й звільнила пам’ять і серце для чогось нового і світлого. 

Хотів ще запитати, чи ти надовго у цій грі, я зараз кажу саме про музику?  Чи для тебе це справа, в яку ти, може, пірнеш повністю з головою і все інше залишиться позаду? 

Я вже в грі з головою. Маю надію, що це моя перша пісня на Радіо Промінь, але не остання.  

Дякуємо тобі. Слухати пісню Mary Desh "Нервові клітини", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.