Промінь рекомендує: Levyy MC з треком "Моє море"

Промінь рекомендує: Levyy MC з треком "Моє море"

Levyy MC (він же 13-й, він же Левон Оганесян) – реп-виконавець зі Львова, професійний кікбоксер, участник батлів SLOVO: Харьков, RapSoxBattle, переможець RSB Gold Cup, фіналіст львівського баттл-проєкту "Король Заходу". Його біографія насичена подіями, але викладає він її коротко і стисло. Знімався у відомому серіалі "Київ вдень і вночі". Випустив перший в Україні відеоальбом "Укр реп". Є дворазовим чемпіоном світу з кікбоксингу. Ведучі Радіо Промінь Анна Заклецька та Денис Денисенко дочекались виходу нової пісні репера "Моє море" і розкрутили його не лише на прем’єру, а й на більш детальну розмову про спорт, хіп-хоп – і все, що поміж ними.

0:00 0:00
10
1x

Фото надане артистом

Бажаю, щоби люди чим побільше слухали і підтримували українських артистів – нам часом дуже бракує цієї підтримки!
 

Привіт, Левоне! Дуже раді с тобою поспілкуватись! І насамперед хочемо уточнити: ти справді дворазовий чемпіон світу з кікбоксингу? Як так сталось?

Так, істинно правда! (сміється). Було таке в моєму житті, я дійсно займався кікбоксингом і брав участь у світових змаганнях. 

А ти завжди поєднував спорт і музику? Це не перша історія, коли професійні спортсмени переходять в музику. Скажімо, Андрій Мазепа (фронтмен і засновник гурту MAZEPA, – прим. ред.) – гірськолижник, який зробив вибір на користь музики. Коли в твоєму житті з’явилась музика?

Коли я активно починав займатись спортом, до музики ще справа не дійшла. Я з дитинства був схильний до творчості, щось постійно писав. Але безпосередньо на перших кроках у спорті музики ще не було. Тобто, спорт був на першому плані. Потім якось з’явилась музика. І так зрештою вийшло, що це два основні вектори мого життя. На одному рівні я їх зараз позиціоную. Але зараз я вже не виступаю як спортсмен – я тепер треную і виховую нових чемпіонів. Тобто, мої учні теж стають чемпіонами світу.

Ого! А хто це?

В мене є така учениця – Наталя Леськів. В кінці 2023 року ми їздили в Мюнхен, вона провела там шість поєдинків і стала чемпіонкою світу. Це в дорослій категорії. А ще є і чемпіони-діти. Тобто, зараз я працюю і ділюсь своїм досвідом (сміється).

Вітаємо тебе з такими тренерськими успіхами – і вітання твоїм учням! А скажи, коли стався той перелом, коли до твого особистого захоплення спортом увірвалось захоплення музикою? 

Це якось поступово відбувалось. Повторюсь, що я з дитинства був схильний до творчості. Потім у нас у Львові з’явився цей баттл-проєкт "Король Заходу". І якось на нього я потрапив, почав брати участь, познайомився із хлопцями, які вже писали музику – і якось воно так плавно все з поезії в мене перейшло до батлів, до музики. Так й закрутилось – і ото я вже років 10 займаюся музикою. 

А хіп-хоп завжди був твоїм фаворитом у музиці? Чи ти себе шукав у різних стилях, і так вийшло, що вдало фрістайлив на баттлах – і понеслось?

У мене якось одразу із хіп-хопом зрослось. Я, в принципі, багато експериментую – навіть в жанрі репу. Я дуже різноманітну музику перепробував. Але так – я більше схильний до репу. Можливо, з елементами попсових мотивів – я можу затягнути трохи нотку, щось спробувати заспівати до репу. 

А якісь українські реп/хіп-хоп виконавці тебе надихають?

Мене завжди це запитують і я вже змучився повторювати і дивувати людей одним і тим самим. Я взагалі не слухаю музику. В мене просто не виникає бажання послухати її. І часу немає. А люди дивуються постійно: "Ну як же, ти ж займаєшся музикою, тобі треба її слухати". Вже такий образ сформований, що артист має бути меломаном і слухати багато музики. 

Не можем не запитати про серіал "Київ вдень і вночі" – як ти туди потрапив?

Я брав участь в одному баттл-проєкті в Києві, там збиралась тусовка столична – блогери, телеведучі, медійники. Хтось мене там замоніторив і потім написали – мовляв, запрошуємо на кастинг такого-то серіалу. А я люблю на авантюри всілякі вестись, тож подумав: "А чом би й ні?". Я в принципі не дуже надіявся на щось – поїхав просто подивитись. А через чотири місяці, коли я вже й думати забув про це, мені зателефонували: "Ми взяли тебе на роль, заходь!".

І як воно? Зайшло?

Так, дуже прикольний досвід! Прокачало мою акторську майстерність, дало цікаві нові знайомства з людьми – і взагалі, сподобався сам процес. Я побачив як знімається кіно. Хай це не Голлівуд, але все рівно це дуже масштабний процес. Коротше, дуже вдячний цьому проєкту за досвід.

Ти випустив перший в Україні відеоальбом "Укр реп". Як тобі прийшла така ідея? Десь у когось підгледів? Може, таки когось послухав-подивився?

Насправді я це придумав дуже рандомно: типу, треба зробити щось таке, чого ще немає. Я не знаю, але майже впевнений, що в світі хтось до цього вже точно мав додуматись (сміється).

Якби ти слухав музику, то ти би про це знав. А так здається, що ти у всьому перший! (всі сміються)

Мені не дуже віриться, що до цього не прийшов прямо зовсім ніхто. Мусив хтось прийти! Але я не стикався з такими аналогами. І навіть цікавився у своїх близьких, колег по цеху, хто плюс-мінус тримає руку на пульсі, – і жодного аналогу навіть у світі я не знайшов. Якщо хтось знає – скидайте, я оціню. В Україні такого точно ніхто не робив. 

Сьогодні ми презентуємо твою нову пісню "Моє море". Що ми маємо знати про неї? 

Ліричний герой – закоханий молодий хлопець, який зустрів нарешті дівчину, яка стала для нього сенсом життя. І от він просто щиро їй зізнається у цьому! 

Так ти романтик!

Ну, десь в душі – так (сміється). Я цього не соромлюсь. 

Ну і наостанок традиційно просимо тебе звернутись до наших слухачів із тим, що в тебе зараз на душі, на серці.

Бажаю, щоби люди чим побільше слухали і підтримували українських артистів – нам часом дуже бракує цієї підтримки! Нас багато, ми робимо класну якісну музику – і ми хочемо її доносити все до ширших і ширших мас.

Слухати трек "Моє море" Levyy MC, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.

Останні новини
Інтерес України у тому, щоб це був грант – Хутор про $50 млрд заморожених російських активів
Інтерес України у тому, щоб це був грант – Хутор про $50 млрд заморожених російських активів
"Я готовий, якщо мені прийдуть і скажуть, що дембеля не буде" — Казарін про чесну дорослу розмову між владою і суспільством
"Я готовий, якщо мені прийдуть і скажуть, що дембеля не буде" — Казарін про чесну дорослу розмову між владою і суспільством
"Справа, в яку я закоханий": історія інженера Віктора Бреня, "батька" телерадіомовлення в Охтирці
"Справа, в яку я закоханий": історія інженера Віктора Бреня, "батька" телерадіомовлення в Охтирці
Пошук себе у музичному покликанні: Sad Novelist випустив альбом "Смуток"
Пошук себе у музичному покликанні: Sad Novelist випустив альбом "Смуток"
Бійці бригади "Рубіж" тримають свої рубежі на відмінно – Отченаш
Бійці бригади "Рубіж" тримають свої рубежі на відмінно – Отченаш
Новини по темі
Пошук себе у музичному покликанні: Sad Novelist випустив альбом "Смуток"
В будь-якій незрозумілій ситуації оберіть себе: MÉLOVIN та iSKra випустили пісню "Обиратиму себе"
Українські премʼєри 20-27 вересня: Dorofeeva, Melovin, Yarima, KLER, Маша Кондратенко, Kutovyi
Міша Правильний: Якщо хтось вважає себе "лікарем" через музику, то, можливо, з музикою йому треба закінчувати
Натхненний містом, маріонетками та спогадами: Schmalgauzen випустив мініальбом "Втомлена Стріт"