Промінь рекомендує: Jusona з треком "Невагомість"

Промінь рекомендує: Jusona з треком "Невагомість"

Jusona — молода незалежна українська співачка. Вона створює музику в жанрах поп та R&B, надихаючись історіями зі свого життя. Зараз живе в Нідерландах, хоча родом Юлія Кирик, а саме так звати дівчину, з Луганщини. Втім, у 2014 році її родина була змушена шукати новий дім на Львівщині. Про кар’єру співачки Юлія мріяла з дитинства. У 2021 році спробувала свої сили на шоу "Голос країни", ставши наймолодшою учасницею сезону (їй було 16). Того ж року Юлія записала дебютний трек "Токсік" англійською мовою. А в серпні 2022 року — свою першу сольну україномовну пісню "Мій дім". 31 травня відбулась прем’єра її пісні "Невагомість", яка потрапила в плей-лист "Промінь рекомендує". Над треком вона працювала разом із продюсером Аболаджі Коллінзом із Нігерії. Про пісню, а також про свій шлях до музики Jusona розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото з інстаграм-сторінки jusona

"Співати я почала ще на Луганщині з шести років. Мені батьки привили любов до української музики. І коли вже я проживала на Львівщині, я надихнулась культурою більше і це також вплинуло на мій творчий шлях"

Привіт! Ми ж правильно передали історію, що ти народилась на Луганщині, а потім переїхала на Львівщину? 

Так, я народилась на Луганщині і в 14-му році через відомі події мені та моїм батькам довелось переїхати на захід України. Мій батько родом із Львівщини, а мама родом із Донеччини. І так сталось, що ми опинились там. Потім я жила у Львівській області в славному місті Дрогобич. І в останній рік перед повномасштабним вторгненням я проживала в місті Київ. 

Кажуть, територія й оточення формують нас. Як ти вважаєш, те, що сформувало тебе як музиканта, було закладено в якому з міст найбільше? 

Співати я почала ще на Луганщині з шести років. Це почалось із раннього дитинства. Мені батьки привили любов до української музики. І коли вже я проживала на Львівщині, я надихнулась культурою більше і це також вплинуло на мій творчий шлях. 

Перед ефіром ми згадували твій виступ на "Голосі країни" в 21-му році. Там ти розповідала, що до цього кілька разів подавалась на дитяче шоу "Голос" і не проходила. Потім прийшла на "Голос країни" в 16 років і теж до тебе не розвернулось жодне крісло. Що тебе тримало весь цей час: вольовий характер чи мрія, до якої ти прагнула? 

Насправді це було моє улюблене шоу з самого дитинства. Ми з бабусею завжди передивлялись кожен сезон і я дуже хотіла, щоб вона мене побачила, це була її мрія також. Кожен раз, коли я не проходила, це навпаки мотивувало мене працювати більше, рости над собою, ставати кращою. Я дуже хотіла потрапити в прямий ефір, але так сталось, що мені вдалось це зробити тільки на дорослому  "Голосі". Я справді цьому дуже рада. І те, що до мене ніхто не обернувся, не стало якоюсь перешкодою. Звичайно, я трохи засмутилась на початку, але я навпаки почала ще більше  над собою працювати й писати власні пісні. Я хотіла поділитись авторською музикою з людьми, щоб вони мене побачили як артистку. Це був чудовий досвід і він також повпливав на мій творчий шлях. 

"Ця пісня настільки легка, в ній також відчутні афромотиви. Й це поєднання культур — української та африканської — мені дуже подобається!" 

Що стосується твоєї сольної діяльності, то пісня "Невагомість", яку ми зараз послухаємо, зроблена разом з Аболаджі Коллінзом, він із Нігерії. Взагалі в тебе багато співпраці з різними артистами. Як відбуваються ці знайомства? 

Аболаджі проживав у Києві. Він навчався в університеті на маркетолога, якщо я не помиляюсь. В нього були друзі музиканти, з якими я була знайома раніше до нього. Так сталось, що ми працювали на одному проєкті, йому дуже сподобалось, як я співаю, і він хотів створити щось зі мною. Ми зробили багато демок. Ця пісня настільки легка, в ній також відчутні афромотиви. Й це поєднання культур — української та африканської — мені дуже подобається! З того часу ми з ним працюємо. Він також жив у Нідерландах, тож ми вирішили довести цей проєкт до кінця і поділитись із людьми.    

Слухати пісню "Невагомість" від Jusona, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.