Сергій Пухов (Діти Інженерів): Люди, які принципово не викидають сміття на вулиці та не дають хабарі, роблять цей світ кращим

 Сергій Пухов (Діти Інженерів): Люди, які принципово не викидають сміття на вулиці та не дають хабарі, роблять цей світ кращим

Історія гурту Діти Інженерів розпочалася у 2010 році в Чернігові, де троє друзів разом грали гаражний рок. Згодом колектив розпався, а у 2020 му один з тріо — бас-гітарист Сергій Пухов познайомився з вокалісткою Сашею Копачевською і створив гурт Діти Інженерів. Уже за рік  вони випустили дебютний альбом, а їхній трек "Рубці" став вірусним у ТікТок.

Нещодавно колектив презентував  мініальбом "ОМГ", який розшифровується як Один Мільйон Гривень. Умовою створення цієї платівки був збір 1 мільйона гривень на потреби ЗСУ, який учасники гурту відкрили наприкінці минулої осені. 

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь басист гурту "Діти Інженерів" Сергій Пухов розповів ведучій Ксенії Івась про роботу над створенням мініальбому "ОМГ" та сенси, які закладали в кожну пісню.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба гурту Діти Інженерів

У цьому мініальбомі присутня чітка градація від геополітичних до більш побутових пісень

Я пригадую вашу передісторію, про те, що ви збирали мільйон гривень на ЗСУ і що це було умовою для виходу нового альбому. Зараз ти тут із презентацією, виходить, що ви вже зібрали гроші?

Так, вже зібрали. Ми робили це маленькими порціями й, відповідно, витрачали, бо на війні ніхто не чекає кінця збору. Ми поступово відправляли військовим дрони, засоби РЕБ тощо.

Чи довелось докладати зі своєї кишені?

Ми завжди докладаємо. Найперше така можливість була у мене, бо я айтівець і десь 20% від усіх зборів зазвичай докладаю саме я.

Розкажи, що саме отримали слухачі мініальбому "ОМГ" і що чекає на них?

Слухачі отримали 5 пісень, бо це все ж таки мініальбом, а не повноформатна платівка. Серед цих пісень є наша найкоротша і найдовша пісня. Особисто мені найбільше подобається "Принциповим" —  найдовша пісня за всю історію існування нашого гурту. Це пісні на соціально-побутову тематику — про те, що турбує нас і мене особисто.

А чи пов'язані ці 5 пісень, які ви обрали до альбому, тематично? Чи є якась одна тема, яка прослідковується у кожній пісні?

Насправді ні. У нас дуже часто пісні на соціальні, але різні теми. Наприклад, у нас є багато треків про людську ірраціональність і в цьому альбомі це пісня "Синцева фея". 

Це концептуальний альбом, чи це швидше збірка?

Це був скоріше концептуальний альбом. Коли ми поставили собі ціль зробити мініальбом, ми не хотіли, щоб це була збірка. В цій платівці піднімаються і геополітичні, і соціально-побутові теми. За динамікою ми розставили пісні в такому порядку, як нам хотілося, але там присутня чітка градація від геополітичних, наприклад, "Маленькі диктатори" і "Солідаріті" до більш побутових, як всі інші пісні в мініальбомі.

До якої категорії належить пісня "Принциповим"?

Це швидше соціально-побутова пісня, бо вона розкриває важливу для мене особисто тему —  позитивну принциповість до людей. Для мене це: коли люди принципово не викидають сміття на вулиці, не сідають за кермо в нетверезому стані, коли принципово не дають хабарі тощо. Я вважаю, що такі люди роблять цей світ кращим.

До речі, як у вас зараз із концертами? Де вас можна прийти послухати й наживо побачити?

8 червня ми виступатимемо в Дніпрі, а в Києві нас можна буде побачити на фестивалі ATLAS UNITED 2024, який відбудеться з 12 по 14 липня. І ще  в серпні цього року ми виступимо у Львові на фестивалі "Faine Misto".

Для того, щоб дропнути EP ви збирали мільйон на сили оборони. Скільки ви збиратимете на повноформатник?

Ми не збиратимемо на повноформатник, бо його не буде. Це для інді-рок-гурту дуже незручно, бо вимагає багато роботи та багато часу. І ми дуже хотіли б випускати пісні частіше. Думаю, і наші фанати хотіли б чути їх частіше, ніж раз на рік. Тому наступним буде сингл і після нього теж буде сингл. У нас зараз в роботі є кілька пісень, але ми їх ще не записали.

 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.