Промінь рекомендує: M1SHKA з треком "Дихати"

Промінь рекомендує: M1SHKA з треком "Дихати"

Бути чесними в своїх почуттях, особливо в часи невідомості, закликає у своїй новій пісні "Дихати" український виконавець, саундпродюсер і аранжувальник M1shka. Це його третій трек. До цього Михайло, а саме так його звати, співпрацював з іншими українськими й закордонними артистами. Зокрема, дві його пісні увійшли до альбому іспанської співачки ROSALIA "Motomami", який в 2023 році виграв "Греммі" як найкращий латиноамериканський альбом. В ефірі Радіо Промінь Михайло розповідав, що був радий виграти "Греммі", але його приземлило розуміння того, що в країні є набагато важливіші речі. Сам він наразі воює в лавах Інтернаціонального легіону територіальної оборони. Про майбутні виступи, своє звучання й силу кохання M1shka розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото з інстаграм-сторінки mishka_the1

"Все почалось із фрази "Я тебе кохаю". І таке перебільшення чи не перебільшення, що "Я хочу тобою дихати". Бо дихання — це єдине, що починається з народження й закінчується лише після смерті у нас, у людей"

Михайле, привіт. Не так давно ти казав в нашому ефірі, що тобі подобається саме процес створення музики, тобто студійна робота. Чи думаєш ти про концертну діяльність, щоб усе це перейшло в формат офлайн, коли бачиш очі людей? 

Звичайно, це дуже цікаво й насправді дуже інтригуюче для мене. Я не знаю, як це буде, які це будуть емоції, але я в очікуванні цього. Треба ще трошки повипускати матеріалу, але так, мені це дуже цікаво. 

Де більше тобі хочеться виступити, в Україні чи за кордоном?

Звичайно, в Україні. Це наша країна. Як артисти, ми маємо розвивати музичну культуру. Я вважаю, що це зараз важливо. Хочеться дати людям дійсно класне шоу, навіть якщо це якісь невеликі виступи. Хочеться зробити так, щоб люди побачили й такі: "О, а так можна було в Україні робити?!" Хочеться здивувати, як музикою,  так і виступом.

Взагалі ти колись грав десь у бендах, наживо мається на увазі? Чи завжди твоя діяльність стосувалась лише студійної роботи? 

Як у всіх музикантів, якісь дитячі виступи були, але це не серйозно. Мені цікаво саме створювати атмосферу на сцені. У мене є бачення, я хочу його реалізувати на сцені. 

Я ще хочу продовжити тему твого звучання, ти взагалі з ним визначився? Зараз ти рухаєшся в напрямку R&B й ти зафіксувався в ньому? Далі будеш саме в ньому розвиватись чи експериментуватимеш? 

Мені хочеться робити поп з максимальним розбігом за жанрами. Це саме поп, але в ньому є й R&B, в ньому є і будуть, наприклад, гітарні рок-елементи, бо це цікаво. В цьому й фішка попу, що він може вбирати в себе все навколо й бути органічним при цьому. 

"Мені здається, в цей час це те, що не допомагає відволіктись, але те, для чого завжди є місце, завжди є час і те, що рятує в складні часи. Це кохання насправді"

В попередній твоїй пісні "Погана звичка" була наскрізна особиста історія. А що стосується пісні "Дихати", який бекграунд у неї? 

Тут теж особиста історія. Все почалось із фрази "Я тебе кохаю". І таке перебільшення чи не перебільшення, що "Я хочу тобою дихати". Бо дихання — це єдине, що починається з народження й закінчується лише після смерті у нас, у людей. І ця фраза "Я хочу тобою дихати", вона дуже ємна й уособлює все, що я хочу сказати та є квінтесенцією цієї пісні, все підводить лише до неї. 

В мене відчуття, що ти дуже пронизаний якоюсь романтичною лірикою, тому що і з попередньою піснею так само було. Це зараз має велику вагу в твоєму серці, я маю на увазі почуття, емоції? 

Мені здається, в цей час це те, що не допомагає відволіктись, але те, для чого завжди є місце, завжди є час і те, що рятує в складні часи. Це кохання насправді. 

Слухати пісню "Дихати" від M1SHKA, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.