Шершень (BOTASHE): "Реп – це цікава гра, головоломка зі слів"

Шершень (BOTASHE): "Реп – це цікава гра, головоломка зі слів"

Гурт BOTASHE, який створює український реп і хіп-хоп, пішов на експеримент, записавши альбом усього за два місяці. Пісні про дитинство, життєвий вибір як рух проти течії, кохання та гостроту сприйняття світу вже чекають на своїх слухачів. 

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь Шершень (Олег Козачук), один із засновників гурту BOTASHE, презентував альбом "Лінза" та розповів ведучій Ксенії Івась про виклики як частину творчості й підхід до створення спільних пісень.


 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Botashe

Кожен має знайти в наших піснях щось для себе рідне, щось своє 

Олеже, розкажи, будь ласка, чому ваш альбом має назву "Лінза"?

Це така своєрідна метафора, бо лінза чи збільшувальне скло допомагає розгледіти деталі, які не побачиш неозброєним оком. На нашу думку, альбом є лінзою, що дозволить краще розгледіти наші думки, творчість, нас як митців, музикантів.   

Це ви таке випробування собі влаштували – створити альбом за два місяці? Навіщо такі строки?

Для мене особисто реп – це така цікава гра, головоломка зі слів, частково навіть спорт. Тому різні челенджі, випробування є невіддільною частиною репу та хіп-хопу. 

За ці два місяці ви написали аудіо матеріал і ще створили відеоблоги. Що люди побачать у вашому відеоблозі на YouTube? 

У відеоблозі можна буде побачити яскраві моменти з наших студійних сесій, коли ми збиралися, доробляли, дописували фрагменти текстів, музики, радилися, як краще записати треки, як загалом ми проводили час за написанням цього альбому.

Скільки пісень увійшло до альбому і що їх поєднує? 

В альбомі сім пісень. Він не має якоїсь концепції. Пісні об'єднує те саме, що об'єднує всю музику BOTASHE. Тобто це така музика, яка має зачепити за фібри, за струни душі слухача. Кожен має знайти в наших піснях щось для себе рідне, щось своє. Наша музика соціальна, душевна, іноді про кохання, стосунки, про те, що близьке кожній людині.

Запис "Лінзи" був для нас як челенджем, так і експериментом, бо нині такий час, коли випускати альбомами музику не дуже популярно

Всі обкладинки до пісень створив саме ти. Звідки в тебе ілюстраторський хист?

Я за професією архітектор і багато років працював у сфері дизайну. Відповідно без вміння малювати мені було не обійтися, бо доводилося створювати якісь розробки, візуальні стилі. 

На вашому альбомі є одна спільна пісня з ХАСом – "Думками". Розкажи, будь ласка, як тривала робота над нею.

Робота тривала дуже круто, невимушено, все легко створювалось. Загалом ми вважаємо, що, якщо артисти хочуть зробити спільний трек з кимось, то найправильніше записати демоверсію пісні, дати її прослухати й ухвалити спільне рішення. Так ми зробили з ХАСом – скинули йому демку, він послухав, вподобав. Вже наступного дня ХАС дописав свій куплет, бо його дійсно зачепило те, про що ми співали. Казав, що згадав все своє дитинство. 

Олеже, через два місяці чекати на новий альбом BOTASHE? 

Навряд, запис "Лінзи" був для нас як челенджем, так і експериментом, бо нині такий час, коли випускати альбомами музику не дуже популярно. Але подивимося, як піде, якими будуть прослуховування. Про новий альбом поки зарано говорити. Думаю, ми будемо записувати окремо пісні. Раніше ми ставили собі планку – щомісяця записувати трек, але він обов'язково мав виходити разом із відеокліпом. 

 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.