"Жодна залізяка під російським прапором на території Чорного та Азовського морів не буде існувати" — Данілов

"Жодна залізяка під російським прапором на території Чорного та Азовського морів не буде існувати" — Данілов

Знищення російських кораблів в територіальних водах України, а також літаків, які порушують наш повітряний простір, продовжуватиметься, заявив в ефірі Українського Радіо секретар РНБО України Олексій Данілов. Він додав, що Україна спільно з партнерами готує неприємні "сюрпризи" для російської армії, про які наразі не можна говорити публічно.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Апарат РНБО України

Російським залізякам в наших морях не місце

Після успішного потоплення в окупованому Криму патрульного корабля "Сергій Котов", у Держдепі США заявили, що українці ще мають сюрпризи в запасі. Про що йдеться?

Знищення російських військових машин у Чорному морі буде продовжуватися. Завдання доволі просте: жодна залізяка під російським прапором на території Чорного та Азовського морів не буде існувати. Ми будемо знищувати все, що буде рухатися в межах наших територіальних вод. Ми не допустимо, щоб вони тут були. 

Друга ситуація — те, що стосується безпосередньо сюрпризів, то вони обов'язково будуть. Вони будуть приємними для нашої спільноти і дуже неприємними — для російського фюрера, який поки що ще сидить в Москві. 

"Літакопад" РФ продовжиться

А щодо "літакопаду", коли дуже активно падали російські літаки. Чим пояснюється така ефективність збиття і чи довго ця ситуація триватиме?

Те, що стосується "літакопаду", який тривав в лютому і був доволі активний, то це посилення наших спроможностей завдяки нашим партнерам. Ми не можемо про певні речі розповідати з урахуванням домовленості з нашими партнерами, але, повірте, літаки й надалі падатимуть і не з меншою інтенсивністю. Вони всі обовʼязково будуть "посаджені" в нашу землю, адже ми землю не віддаємо, а лише в неї закопуємо. Ми точно закопаємо всіх рашистів, які вдерлися до нас, і все, що насунулося, буде або в нашій землі, або на металобрухті.