24 лютого Радіо Промінь відтворить музичну хронологію спротиву російській агресії

24 лютого Радіо Промінь відтворить музичну хронологію спротиву російській агресії

До другої річниці повномасштабної війни росії проти України Радіо Промінь підготувало спеціальні випуски шоу "Селекція" і "Вікенд нової музики" та міжпрограмки "У нас є тільки ми, і ми зможемо. Переможемо". На офіційному YouTube-каналі радіостанції опубліковано проєкт "День, якого не повинно бути", що був створений до першої річниці широкомасштабного вторгнення росії в Україну.

На фото: Іван Леньо — вокаліст гурту Kozak System, фото Сергій Галушка, Радіо Промінь

Емоційною складовою ефіру Радіо Промінь стануть міжпрограмки "У нас є тільки ми, і ми зможемо. Переможемо", які обʼєднані зі знаковими піснями про війну, що були видані українськими артистами за два роки повномасштабної війни.

"Річниця повномасштабного  вторгнення, ця дата — особистий біль кожного українця.  З того жахливого лютневого ранку вже минуло цілих два довгих роки. Два роки сповнених сліз, страждань і безпрецедентного героїзму українців. Таке в нас тепер життя… То ж в день річниці, ми зібрали 24 треки, котрі стали його саундтреком. Музичною хронологією нашої боротьби. Ці треки — наше натхнення і мотивація. Це те, що нас об’єднує і дає сили  рухатись вперед", — каже виконавчий продюсер Радіо Промінь Максим Яковенко.

"24 лютого у прямому ефірі шоу "Вікенд нової музики" ведуча Ксенія Івась представить премʼєри українських артистів, що були приурочені до другої річниці повномасштабної війни. Це новинки, що видали Океан Ельзи, Сергій Бабкін, Паліндром, Юлія Донченко, Ivan NAVI, Molodi, VovaZiLvova & Morphom, KOLA, Гоня та інші. На слухачів Променя чекають не тільки пісні, а й історії артистів, як вони пережили два роки великої війни. Зокрема це особиста драма музиканта гурту Molodi Кирила Рогового, батько якого зник навесні 2022 року в Маріуполі. Історія VovaZiLvova та Morphom, які займаються допомогою армії з-за кордону. Телевізійні версії шоу "Вікенд нової музики" будуть показані в ефірі марафону "Спротив" регіональних каналів Суспільного Мовлення", — розповів продюсер шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь Олександр Стасов.

На офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь опубліковано поетичний проєкт "День, якого не повинно бути", що був створений до першої річниці широкомасштабного вторгнення росії в Україну. У проєкті поезію про війну виконали: Павло Вишебаба, Ірина Цілик, Світлана Поваляєва, Максим Кривцов, Микола Кулініч, Світлана Горова, Наталя Лелюх, Роман Коляда, Ада Роговцева, Сергій Жадан, Олена Гусейнова, Тетяна Власова.

"Радіо Промінь завжди було площадкою для Артистів, а в цьому проєкті, ми вирішили надати можливість "прямої мови" Поетам. Бо саме вони складають у слова наш біль і наші переживання, продукують нові сенси, щодня плекають Перемогу, і вселяють віру в краще майбутнє для всіх українців, для військових, для мирних, для всіх.  І саме вони, все частіше є авторами пісень, які звучать в етері радіостанції. "День, якого не повинно бути!" — сучасні українські поети вперше з власною лірикою. Кожне вимовлене слово в цьому проєкту, це не просто звук, це віддзеркалення сенсів і емоцій, які Автор сам закладав у поезію.  Нам вдалось створити дуже потужний і емоційний документ епохи війни", — каже авторка та продюсерка проєкту "День, якого не повинно бути!" Лілія Лилик.

До Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні Радіо Промінь опублікувало на своєму YouTube-каналі проєкт "Непереможні", в якому зафільмовані пісні сучасних українських добровольців.

Останні новини
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ―  посол ЄС в Україні  про вступ України в ЄС
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
"Цілком ймовірно, що він може залишитися міністром" ― Загородній про Сольського, якого взяли під варту
"Цілком ймовірно, що він може залишитися міністром" ― Загородній про Сольського, якого взяли під варту
Новини по темі
BRYKULETS: "У мене було багато спроб отримати славу, але прийшла вона тоді, коли я вже цього не хотів"
Українські премʼєри 19-26 квітня: Крихітка & хейтспіч, Roxolana, Саша Чемеров, Molodi, Vitaliia, Kler
Музичний психолог: Dima Prokopov представив сингл "На крилах"
Данило Галико (Blooms Corda): "Під час війни краса сприймається більш інтенсивно"
LAUD: "Музика – моя зброя, яка працює і допомагає"