"Пиріг і Батіг" видав пісню на вірш Григорія Чупринки

"Пиріг і Батіг" видав пісню на вірш Григорія Чупринки

Гурт "Пиріг і Батіг" видав пісню "І гріховна, і свята" на вірш Григорія Чупринки. Трек увійде до музично-документального альбому “Замордовані”, до якого увійдуть пісні на вірші українських поетів та будуть зафіксовані злочини вчинені проти української культури в часи радянської окупації.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Пиріг і Батіг 

"Ми раді презентувати слухачам Радіо Промінь музичний твір на слова поета Григорія Аврамовича Чупринки "І гріховна, і свята". Це перший сингл з майбутнього альбому "Замордовані", який складатиметься з двох частин і це, власне, трек із першої частини цього музичного документального проєкту. Документальним, власне, вважаємо його з тих причин, що ми, окрім, як співом фіксуємо поезію того чи іншого поета, а й нагадуємо про злочини, які були вчинені проти української культури і культурної спадщини загалом в часи радянської окупації. Дуже хронологічно правильно починати саме відкривати цей проєкт саме поезію Григорія Аврамовича Чупринки, так як він був замордований ще у 1921 році 28 серпня у Лук'янівському СІЗО в нашій славній столиці місті Києві. Тож тут ми так би розпочинаємо фіксацію тих злочинів цією його дуже ніжною і гарною поезію, яка датована 1909 роком. Тож приємного прослуховування, плекаємо своє, а не нав'язане чуже", — розповів засновник гурту "Пиріг і Батіг" Мар'ян Пиріг в ефірі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.