Досвід Залужного обов'язково буде використаний для перемоги України — Данілов

Досвід Залужного обов'язково буде використаний для перемоги України — Данілов

Досвід колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного обов'язково буде використаний для перемоги України. Про це заявив сьогодні, 9 лютого в ексклюзивному коментарі Українському Радіо секретар РНБО Олексій Данілов. Напередодні президент України Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ замість Валерія Залужного. Сьогодні, 9 лютого Зеленський присвоїв звання Героя України ексголовнокомандувачу Валерію Залужному та керівникові Головного управління розвідки Міноборони України Кирилу Буданову. 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Валерій Залужний. Фото: Олександр Магула/Суспільне

"Усі призначені – бойові побратими Валерія Федоровича"

"Сьогодні я був присутній на церемонії вручення Валерію Федоровичу (Залужному – ред.) зірки Героя України, і я впевнений, що досвід Валерія Федоровича обов'язково буде використаний для подальшої нашої перемоги", – запевнив в ексклюзивному коментарі Українському Радіо секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. І додав: "Ми всі українці. Ми маємо розуміння, що треба бути спільними в боротьбі з агресором, який є зараз на нашій території тимчасово. І нам треба в цій боротьбі залучати всіх, хто має досвід, хто має бажання боротися і виборювати нашу перемогу". 

Напередодні (8 січня) президент України Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ замість Валерія Залужного. Данілов у цьому зв'язку зауважив: "Усі люди, які призначені, не є для Валерія Федоровича людьми, яких би він не знав. Це його бойові побратими, з якими він спілкується вже тривалий проміжок часу".  

 

 

КОНТЕКСТ

Новий головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів сьогодні, 9 лютого про нові завдання, які стоять перед ним на новій посаді. Насамперед це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту у новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів.
 

Найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин була і залишається основним завданням військової логістики. Знати всі без винятку потреби фронту і володіти ситуацією на кожній його ділянці – завдання штабів усіх рівнів. Саме кваліфікація особового складу органів військового управління є вирішальною для розробки й успішної реалізації задумів та планів, наголошує Сирський. 

Новий головнокомандувач ЗСУ запевнив: "Життя і здоров’я військовослужбовців завжди були та є головною цінністю Української армії. Відтак, дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу залишається як ніколи актуальним".

Водночас генерал Сирський переконує, що запровадження нових технічних рішень і масштабування успішного досвіду як, приміром, застосування безпілотних систем, сучасних засобів радіоелектронної боротьби є одним з майбутніх векторів побудови перемоги України у війні.

 

"Я  призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України", – заявив у своєму відеозверненні від 8 лютого президент України Володимир Зеленський

"Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці. Я провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, сьогодні говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським. Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача. Він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції. Я призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України. Сьогодні ж говорив із генералами Мойсюком та Забродським. Їх досвід – на службі державі. 2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні Сили України", – наголосив Володимир Зеленський. 

8 лютого президент Володимир Зеленський і колишній вже головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний одночасно повідомили про спільну зустріч і заявили, що обговорювали зміни в керівництві ЗСУ. Про це повідомили Залужний і Зеленський у фейсбук. 

"Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні сили України" , – розповів глава держави.

 

Останні новини
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ―  посол ЄС в Україні  про вступ України в ЄС
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
"Цілком ймовірно, що він може залишитися міністром" ― Загородній про Сольського, якого взяли під варту
"Цілком ймовірно, що він може залишитися міністром" ― Загородній про Сольського, якого взяли під варту
Новини по темі
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Домовленості дотримуються, але працює і український ОПК – Селезньов про удари по російській території
Завтра тут любитимуть інші: "Крихітка" та хейтспіч видали сингл "Під весняним дощем"
Україна ще може ефективно боротися без воєнної цензури – Потураєв
"На 2024 рік у нас буде озброєння, щоб вистояти на полі бою" ― Войтко про допомогу США