Юля Юріна видала до свят мініальбом "Пісні на Різдво"

Юля Юріна видала до свят мініальбом "Пісні на Різдво"

Українська співачка Юля Юріна випустила новий мініальбом "Пісні про Різдво", який є поєднанням традиційних колядок та щедрівок із сучасним звучанням. Альбом створений спеціально до зимових свят і має на меті популяризувати традиції святкування Різдва серед молоді.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Юлі Юріної

"Мініальбом "Пісні про Різдво" я створила спеціально до зимових свят та зимового настрою. В цьому мініальбомі ви почуєте як справжні українські колядки та щедрівки в  автентичному виконанні, так і осучаснену варіацію зимових обрядових пісень. Альбом відкриває пісня "Грай море". За основу цього треку взята традиційна колядка "Ой, у Києві та й на камені" та пісня "Ой, на море, на море". Для мене це досить потужна композиція в такому собі стилі екшн-фольклор. Я вже виконувала цю пісню на своєму сольному концерті та, якщо б я пішла на Нацвідбір Євробачення, то взяла б саме цю пісню. Також ви почуєте оригінал "Ой, у Києві та й на камені". Це традиційна українська колядка про створення світу та про народження та прославлення Христа. Цей трек виконано в традиційній народній манері та в ньому зберігається автентичне звучання, як співали сотні років тому наші предки. Далі ви почуєте дві версії української щедрівки. Сенс традиційної щедрівки — сповістити родину про те, що приходить Новий рік, вшанувати сім'ю, побажати гарного наступного року у достатку. Осучаснена версія досить містична та потужна. Сподіваюся, що молодь буде щедрувати саме з моєю версією сучасної щедрівки та будуть продовжувати український культурний пласт", — розповіла Юля Юріна в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Нагадаємо, Юля Юріна видала альбом "Рефлексія".

Також читайте інтерв'ю Юля Юріна: "Я — радикальна українка, яка просуває український фольклор".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.