Гурт Фіолет видав пісню про втомливу рутину війни

Гурт Фіолет видав пісню про втомливу рутину війни

Гурт Фіолет видав сингл "Мати-Мачуха". Пісня була написана у серпні під враженням від поїздки музикантів гурту до зони бойових дій в Запорізьку область.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба гурту Фіолет

"Рядки пісні "Мати-Мачуха" з’явилися ще наприкінці серпня під час поїздки моєї та Романа Андрухіва, нашого гітариста, разом із "Культурним десантом" на передову в Запорізьку область. На той момент я був упевнений, що найближчим часом жодних пісень про війну писати не буду. Занадто багато спекуляцій на цій темі. Занадто багато знецінення, зокрема українським шоу-бізнесом, таких важливих історичних речей, які з нами відбуваються. Проте ця поїздка багато чого змінила. Щоденні спілкування з військовими, щоденні концерти, певні внутрішні трансформації. Я побачив війну у трошки іншому контексті, поза ура-патріотичними гаслами "Гей, до перемоги!". Побачив війну щоденну, втомливу, рутинну, в якій люди гублять себе, втрачають десь мотивацію, але кожного разу віднаходять її, бо згадують про те, що вдома, десь там за спиною у них лишилися сім’ї. Повернувшись із передової, ми записали пісню і нещодавно зробили лірик-відео. Перенесли зовсім іншу заплановану пісню Фіолету на лютий, а зараз видаємо "Мати-Мачуху". Наживо вперше її можна буде почути 9 грудня під час сольного концерту Фіолету в Києві у Caribbean Club. Згодом ми її зіграємо під час всеукраїнського туру — в січні-лютому, ми вирушаємо з піано-акустичною програмою зі струнниками", — розповів вокаліст гурту Фіолет Сергій Мартинюк в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Нагадаємо, у жовтні учасники групи "Фіолет" презентували сатиричний проєкт.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.