Барабаш: Жодних проривів немає. Хлопці тримаються, і настрій ― однозначно втримати Авдіївку

Барабаш: Жодних проривів немає. Хлопці тримаються, і настрій ― однозначно втримати Авдіївку

Про ситуацію в Авдіївці розповів у коментарі для Українського Радіо Віталій Барабаш, начальник міської військової адміністрації Авдіївки. "Усі ворожі атаки відкидаються. Лінія оборони тримається, жодних проривів немає, незважаючи  на те, що росіяни у своїх телеграм-каналах вже написали, що вони прорвали лінію оборони і там, і там. Це не відповідає дійсності, хлопці все відбивають", ― повідомив Віталій Барабаш.

0:00 0:00
10
1x

 

Фото: facebook-сторінка Віталія Барабаша та НПУ

 

Наскільки погодні умови впливають на активність ворожих атак?

Звісно, впливають. Це унеможливлює застосування колісної та броньованої техніки. Ґрунти на Донбасі дуже важкі, тому надзвичайно складно пересуватися навіть піхоті. Тим не менш піхотні штурми відбуваються активно, незважаючи на дощі, які тривають вже другий тиждень. Останніми днями росіяни техніку не застосовують. Піхота ж діє постійно у декількох напрямках, малими групами.

Чи мають наші захисники здатність протистояти цьому?

Усі ворожі атаки відкидаються. Лінія оборони тримається, жодних проривів немає, незважаючи  на те, що росіяни у своїх телеграм-каналах вже написали, що вони прорвали лінію оборони і там, і там. Це не відповідає дійсності, хлопці все відбивають.

Які настрої зараз в Авдіївці серед місцевих людей і захисників?

Для захисників, як і для місцевих, є цілодобовий ризик для життя, але хлопцям доводиться дуже багато і тяжко працювати, і вони це роблять з шаленою та неймовірною самовіддачею. Хлопці тримаються, і настрій ― однозначно втримати Авдіївку. Щодо місцевих, то настрої трохи змінилися порівняно з початком цього загострення. Коли зустрічалися по місту люди, вони й усміхалися, і жартували, а останніми днями людей майже не видно на вулицях, і якщо когось зустрічаєш, то вони навіть очі не піднімають. Ми бачимо, що люди, які декілька тижнів тому вперто говорили, що ніколи звідси не поїдуть, зараз вже виїхали. Мешканці почали активніше записуватися на евакуацію, є евакуація на сьогодні, на завтра і вже на післязавтра. Люди втомилися. Завтра буде місяць, як триває це загострення на Авдіївському напрямку. І люди бачать, що ворог, крім того, що б’є по позиціях і намагається оточити Авдіївку, просто нищить місто і вбиває цивільне населення. А на своїх пропагандистських шоу росіяни вже відверто кажуть, що Авдіївку треба напалмом залити, просто стерти, що там уже нікого з місцевих не залишилось, а якщо й залишилось, то "фіг з ними". Ми ці ролики показуємо мешканцям і бачимо, що це впливає на кількість людей, які записуються на евакуацію. Позавчора виїжджали працівники Авдіївського коксохіму, їх було 20 людей, і вчора виїхало 8 людей, тобто евакуйовано 28 людей за два дні. Люди продовжують записуватися.