EL Кравчук: У житті перемагає той, хто більше любить

EL Кравчук: У житті перемагає той, хто більше любить

Коли я був дитиною, то вірив, що війни ніколи не буде… Але в житті все буває. І потрібно бути сильними, щоби впоратись із викликами життя

 

0:00 0:00
10
1x

Зірка 90-х EL Кравчук не зменшує творчих обертів і щокілька місяців повертається до шанувальників чи то з новим арт-проєктом, чи з новою піснею. Або одночасно з обома, як цього разу. 23 жовтня співак презентував в ефірі шоу "РанокПро" на "Радіо Промінь" нову композицію "Додому", яка стала частиною фотопроєкту "36 рамок". Про що ця виставка і який сенс він вкладав у пісню – Андрій розповів Анні заклецькій та Денису Денисенку.

Вітаю слухачів! Дуже люблю "Промінь" і часто прокидаюсь під вашу радіостанцію! 

Раді чути! Знаємо, що 26 жовтня у Києві відкривається виставка "36 рамок", яка присвячена темі війни – і ти в ній береш участь. В якій саме якості? І чи пов’язана з нею пісня "Додому", яку ти презентуєш сьогодні? 

Зв’язок, звичайно, є. Ця виставка – проєкт Grynyov Art Collection куди мене запросили в якості моделі (я іноді знімаюсь для сучасних українських художників, беру участь у проєктах, пов’язаних із мистецтвом). Це фотопроєкт – і він дуже емоційний. В ньому і намагався віддзеркалювати собою емоції, які відчуває зараз кожна людина в Україні. Ці 36 кадрів – це як в фотоплівці, 36 різних станів. Це події, які залишились і в моєму серці, і в серці моєї країни. 

Мене, мабуть, тому і обрали для цього проєкту, тому що люди знають, яким я був за всі 30 років своєї кар’єри – і романтичним, і замріяним, і провокаційним. А зараз я як всі живу в країні, яка воює і яка обов’язково переможе. І ми для цього все робимо. Ми повинні завжди привертати увагу до України і до того, що тут відбувається, – щоб світ не забував, що тут іде війна і гинуть люди. Щоб це якомога швидше закінчилось нашою перемогою.

Ти говориш, що пропускаєш через себе ці 36 тем та історій – це ж страшенне навантаження! 

Це справді було дуже складно. Тому що, хоча це постановочні фото, але в цьому дуже велика частина спражнього болю, справжніх проблем, справжніх емоцій. Ти відчуваєш все пережите знову і знову, і розумієш, наскільки цінно пам’ятати це.

Знаєте, я коли був дитиною, то вірив, що війни ніколи не буде. Я був так налаштований… Але в житті все буває. І потрібно бути сильними, щоби впоратись із викликами життя.

Віримо твоїм емоціям, тому що знаємо, що ти часто виступаєш перед людьми в прифронтових зонах, спілкуєшся з ними і знаєш, чим вони живуть.

Через серце кожної людини зараз проходить війна, тому вся країна дуже згуртувалась – це справді так.

Повертаючись до пісні "Додому" – ти сам говорив, що для тебе зараз поняття дому розширилось за межі просто дому з чотирма стінами: це українські поля, дороги, небо… 

Натхненником цього проєкту був поет Борис Гриньов. Він збирав багато інформації від жінок і дівчат, які поїхали за кордон – а виїхало 8 мільйонів українців! Емоції їхні дуже споріднені між собою – і вони звучать в цій пісні. Всі хочуть додому, де все своє і все рідне. Я вже чув відгуки від пісні – ми потрапили з нею саме в точку. 

Я точно знаю, що перемагає в житті той, хто більше любить. Ми любимо свій дім – тому, українці, повертайтеся, будь ласка, додому!