KRUTЬ створила авторську версію української народної пісні

KRUTЬ створила авторську версію української народної пісні

KRUTЬ видала сингл "Пряля", який є авторською  версією української народної пісні "Ой, пряду, пряду". Одночасно з релізом пісні на стрімінгових платформах, на YouTube представлено кліп на новий трек, знятий у стилістиці ВІА сімдесятих років.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба KRUTЬ

""Пряля" - це українська народна пісня, в оригіналі її назва "Ой, пряду, пряду". Десь приблизно у 1919 році Микола Леонтович полюбляв ходити в експедиції і знаходити різні народні пісні. Він знайшов цю пісню і зробив для неї хорову обробку. Вперше її почули за кордоном у виконанні капели, яка на той час гастролювала з дипломатичною місією всією Європою, розповідаючи про Україну. Я знала цю пісню із самого дитинства. Але чомусь я зрозуміла, що її багато хто не знає. Тому я вирішила зробити для неї сучасне аранжування і сучасну обробку. Адже, на мою думку, це прекрасна пісня, яку варто б було почути всьому світові. А українцям насамперед. Тому слухайте "Прялю", дивіться наш кліп, який, до речі, знятий у стилістиці ВІА 70-х. А також я вас хочу запросити на свій сольний концерт у Києві. Він відбудеться 14 жовтня. Я буду грати з камерною оркестрою Тернопіль та із хлопцями, нашим бендом. Тому це буде великий формат. Вперше у Києві. Така ексклюзивна подія. Я вас сильно запрошую. Запрошую вас ще раз дивитися кліп, слухати пісню і дізнаватися нове, пізнавати українську культуру, а також її фольклор", — розповіла Марина Круть в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.